Стално се сећам, Котору враћам, да опет осетим…

„Дрско је имала година, колико Котор векова“ – пева Галија, а ови стихови добро су познати свима који су посетили Котор – бисер на обали Бококоторског залива. Август је месец многобројних дешавања, а посебну драж има свакако интернационални летњи карневал којем присуствује на хиљаде посетилаца, најчешће младих жељних добре феште, забаве и ритма до касно у ноћ. Велико славље под маскама на отвореним просторима градске риве и Старог града сваке године увеличају карневалске групе из Црне Горе, али и иностранства. већ вековима.

Котор
Стари део Котора

Један од разлога због којих би млади требалo да посете Котор свакако је најкомплекснији фестивал уметности у земљи, који носи предзнак манифестације од јавног значаја – КоторАрт. Овај фестивал окупља познате светске уметнике, а разноврсношћу програма привлачи публику још од 2008. године. КоторАрт обухвата: фестивал клапског певања, фестивал позоришта за децу, Дон Бранкове дане музике, КоторАртТеатар, Котор АПСС, Писање града, Пјацу од филозофа и Sea rock фестивал. Представе, концерти, уметничке радионице, филозофски форуми под ведрим небом неки су од садржаја који се одржавају на двадесетак которских локација до половине августа и сигурно разлог више да летовање у Котору остане у најлепшем сећању.

Бокељска ноћ. Фешта над фештама, како је мештани зову, одржаће се 19. августа, па ако си у облизини немој да је пропустиш! У питању је такмичење за најлепше уређени чамац, а сваке године овој забави присуствује на хиљаде заинтерсованих посетилаца који уживају у веселој атмосфери и лепом призору.

Феште у Котору до касно у ноћ_1
Феште у Котору до касно у ноћ

И док преко дана, окружени зидинама, у оквиру Старог града можеш уживати у ресторанима балканске и далматинске кухиње, увече се Котор претвара у живахан град који гарантује добар ноћни провод у оближњим баровима, клубовима и дискотекама.

Надамо се да смо ти пружили довољно разлога да се упутиш пут Котора! Чекамо разгледнице!

Јелена Драпић

Фото:Котор.биз