Млади Београђанин Филип Тимотијевић руши све табуе везане за успех мушкарца у свету моделинга. Током учешћа у такмичењу „Ја имам таленат” где је са својом плесном групом стигао до самог полуфинала, запазио га је власник модне агенције „Фокс“ из Београда, Марко Николић и предложио да се упусти у свет моделинга. Захваљујући домаћим и светским медијима постао је интернет сензација због видеа у којем је за 29 секунди заузео чак 25 поза.

-Када сам радио под уговором у Кини, моја матична агенцијa ми је тражила да снимим видео-позирања на сликању каталога у едукативне сврхе како би показали новим моделима у агенцији који тек почињу. Након што сам послао видео-агенту, он га је окачио на Фејсбук страну модне агенције „Фокс“ одакле га је даље поделила једна од најгледанијих Фејсбук  страница са виралним видео-снимцима и тако је кренула пажња јавности – истиче Филип.

Paris Fashion Week
Филип Тимотијевић

Будући да је одувек био комуникативан, фотогеничан и енергичан, те да му је знање енглеског на завидном нивоу, уследили су бројни ангажмани, како у Србији тако и у иностранству.

-Кроз године сам радио за доста велике брендове као сто су: Kenzo, Diesel, Prada, Alexander McQueen, Neil Barret, али два најдража ангажмана која бих издвојио су Кензо ревија у Паризу и светска кампања за Spektre наочаре – каже Филип  и додаје како му је узор у овом послу Francisco Lachowski, дечко који је направио успешну каријеру.

Филип сматра да јавност данас, захваљујући извештавању медија, има погрешну слику о  мушком моделингу.

– Као поштен, едукован и вредан момак могу да кажем да овај посао није нимало лак за многе који нису рођени под срећном звездом и да је потребно доста мукотрпног рада да би се несто постигло. Ја се већину свога времена фокусирам на тржишта где могу највише да зарадим и где сваки дан проведем по кастинзима или радим и сликам каталоге по 6-10 сати како бих финансијски себе обезбедио и био способан да улажем у своју будућност – закључује Филип.

Наредна три месеца провешће у Кини, а по завршетку Високе школе за економију и управу планира да упише мастерске студије. Ми му желимо пуно успеха!

Јелена Драпић