Тренинг као спој дружења, авантуре и резултата. Фитнес програм Les Mills постао је феномен у којем ужива неколико хиљада људи широм света. Бренд менаџерка фитнес концепта Les Mills Balkan Дуња Фундук је, трагајући за начином да се активира, пронашла фитнес центар у Новом Саду који има Les Mills програме и тако је започела њена авантура.

Како би читаоцима „Омладинских новина“ из свог угла представила Les Mills програм?

Из угла пасионираног вежбача Les Mills је за мене забава, тренинг, умор, срећа и неизоставни резултати који долазе када тренираш као да је тренинг прављен само за тебе. Из угла бренд менаџерке, Les Mills је много више од тренинга. То је труд и рад стотина људи на другом крају света, који свакодневно спроводе научна истраживања како би сваки покрет на тренингу изгледао баш тако и како би донео прави резултат и забаву у исто време.

Који све тренинзи постоје у оквиру програма Les Mills?

Програми су најбољи део Les Millsa. Тренинзи снаге (као што је Body Pump), кардио тренинзи (Body Combat, Body Attack, RPM), тренинг за трбушне мишиће (CX Worx), високоинтензивни интервални тренинзи (Les Mills Grit) и тренинзи за истезање и баланс (Body Balance) у суштини чине магичну формулу.

Каква су  била очекивања и реакције Новосађана на одржани фитнес фестивал Les Mills Live Serbia 1. априла ове године?

Две хиљаде људи тог дана окупило се у Спенсу само због тренинга, добре енергије и најбољих презентера код нас. Нескромно, али заиста нисмо добили нити једну лошу критику, мада морам признати да је само за тај дан месецима радило стотину људи и да заиста ништа нисмо препустили случају.

Дуња Фундук

Које предиспозиције морају да испуне заинтересовани који имају жељу да постану Les Mills инструктори?

Потребно је да имају јаку жељу за напретком и вољу да буду најбољи у свом послу – такви инструктори увек имају пуне руке посла. Физичка спремност је јако важна, као и у сваком спорту, али имамо много врхунских инструктора који су лекари, банкари,  програмери.

На који начин је Les Mills у Новом Саду повезан са клубовима у земљама региона и постоји ли узајамна сарадња?

Ради се о томе да без обзира да ли сте на Les Mills тренингу у Аустралији, Шпанији или у Новом Саду, имаћете исти тренинг – уз исте покрете и исту музику. По томе је Les Mills светски феномен.

На који начин можемо подићи свест омладине о важности увођења спортских активности и тренинга уопште?

Читав тим са којим радим сваког дана се труди да младима објасни колико је физичка активност важна, како због изгледа, због ког млади обично вежбају, како и због здравља, што је много важније. На који начин? Тако што ћемо им тренинг представити као забаву и разоноду, а не као обавезу.

 

Јелена Драпић

Фото: Приватна архива