Једнодневна међународна конференција ,,Нови Сад отвара врата” одржана је данас у Мастер центру Новосадског сајма.

Конференција је део летњег програма OPENS 2019 који за циљ има унапређење омладинске политике у Новом Саду. О значају титуле европске омладинске престонице први је говорио градоначелник Милош Вучевић.

– Ова конференција је природни след концепта који је покренут Сајмом омладинског туризма и добијањем титуле омладинска престоница Европе 2019. Ми идемо сигурним корацима, добро избалансираним темпом, а бенефити које град има од двеју титула су немерљиви – рекао је Вучевић.

Осим њега, присутнима су се обратили и помоћница министра омладине и спорта Снежана Клашња, из Министарства спољних послова Александар Кнежевић, чланица Управног одбора Европског омладинског форума Кристен Аигро, председник саветодавног тела за младе Савета Европе Марко Грдошић, представник Егзит фестивала Иван Петровић и координатор Омладинске престонице Европе Вукашин Гроздановић.

У оквиру конференције разговарало се на три панел-дискусије, а теме су се односиле на значај титуле омладинске престонице Европе, oмладинску политику и компетенције потребне за сарадњу са релевантним актерима омладинске политике.

Конференција је била прилика да млади дискутују са доносиоцима одлука о темама које их се директно тичу.

Данијела Шиловановић

Фото: Марија Ердељи