Новак Стаменковић: Ми креирамо реалност у којој смо победници

Студенти Економског факултета у Нишу, Јелена Тодоровић, Новак Стаменковић и Александра Ђорђевић, победили су на регионалном такмичењу Adria Balkan Brandstorm 2017 и себи обезбедили место на светском такмичењу којe се одржало у Паризу 15. јуна. Попут правих предузетника, тамо су се са својим пројектима надметали са више од 360 универзитета, а најбољи ће добити прилику и да постану део тима Л’ореал.

Љубитељ поезије и филозофије, Новак Стаменковић, осим што студира eкономију, воли да промишља о есенцијалним питањима постојања човека и о апсолутној истини. У тим ,,The Superators’’ који је оформио са Јеленом и Александром, ушао је случајно, али верује да су постали пријатељи за цео живот.

 
Како је изгледало регионално такмичење Adria Brandstorm?

 
– Најпре смо имали национално финале, где смо однели убедљиву победу. Регионално такмичење је укључивало регион Источне Европе као и Северну Африку, и Блиски Исток. Сваки од тимова се укључивао преко Скајпа и имао разговор са жиријем из Париза. Питања која су нам постављали су била крајње озбиљна и ту се заиста види да је такмичење на врхунском нивоу. Усхићење које смо доживели кад смо сазнали да идемо даље, не може речима да се опише.

 
Како је настала ваша идеја за негу мушкараца која је вам је донела победу?

 
– О идеји смо дискутовали врло кратко и десио се eурека моменат! Одједном је све било тако јасно шта треба да радимо даље. Ова победа нас је натерала да радимо још више, до саме победе у Паризу. Такав смо тим да увек нађемо начин да савладамо све препреке и да победимо.

 

 

Шта вам је донео Град светлости и светско такмичење?

 
– Пут у Париз је био посебан из више разлога. Победили смо у једном сегменту такмичења ,,А-Z cоntеst” где смо најкреативније представили свој тим и на основу гласова људи на друштвеним мрежама неочекивано победили. То је био леп знак за само суперфинале. На самом такмичењу смо дали све од себе и били презадовољни својим наступом. Знате онај осећај кад после много уложеног рада имате експлозију енергије и жири је то препознао. Нажалост, нисмо успели да победимо али смо свакако били у самом врху. Многи би то доживели као неуспех, ми видимо само као изазов и мотивацију да радимо више и боље.

 
Колико сте задовољни подршком факултета и града?

 
– Имамо велику подршку факултета у сваком сегменту. Град Ниш је препознао наше достигнуће. Имали смо свечани пријем код градоначелника који нам је уручио награде.

 
Сматраш ли да медији дају довољно простора успесима анонимних, младих људи?

 
– Нажалост, медији нису нимало подршка. Штавише, морали смо да их контактирамо да бисмо добили своје место код њих. У нашој земљи се не цене довољно достигнућа младих људи, а има их много. Надамо се да ће се нешто променити у скоријој будућности.

 
Како видиш своју будућност и чиме желиш да се бавиш?

 
– Себе видим као човека који ради у некој од највећих мултинационалних компанија на позицији топ менаџера у области стратешког планирања и општег менаџмента. Волео бих да се бавим претходно поменутим пословима, као и финансијама и маркетингом.

Тина Натарош

Фото: приватна архива