Ево шта нам Нови Сад нуди у јулу

Планираш да дођеш у Нови Сад током јула? Живиш у Новом Саду, а не знаш које догађаје можеш посетити током овог врелог месеца? Тако је кул истраживати! Не брини се, у наставку текста ти предлажемо неколико дешавања чији је домаћин Српска Атина.

Нови Сад / Фото: Марија Ердељи

1. Шести по реду регионални Сајам омладинског туризма, Youth Fair  биће одржан 3. и 4. јула у Новом Саду , а место одржавања су Трг слободе и Католичка порта у центру града. Сајам омладинског туризма ће и ове године окупити најатрактивније омладинске дестинације Балкана.

2. Један од разлога енормног пораста туриста током јула свакако је Егзит. Eгзит фестивал биће одржан од 5. до 9. јула на Петроварадинској тврђави у Новом Саду и биће у знаку прославе 50 година од чувеног Лета љубави 1967. Уживај у музици, стекни нова познанства и буди кул!

3.  Манифестацију Новосадско музичко лето чини низ концерата који се одвијају током јула и августа месеца сваке године. Нека од места на којима су приређивани, и још се приређују, концерти из циклуса Новосадско музичко лето су Штранд, салетла у Дунавском парку, атријум Музеја Војводине, атријум цркве Светог Јурја, а од 2008. године и врт средњошколског дома у Николајевској улици. Музика је кул!

Новосадско музичко лето_1
Новосадско музичко лето

4. Првенство града у тенису главом на тврдој подлози одржава се од 13. до 16. јула на Штранду. Тенис главом је игра која је осмишљена у Новом Саду пре више од 30 година. Тада је била позната под називом ножни тенис и имала је нешто другачија правила од правила која се данас примењују. Заинтересовала те ова авантура?

5.  Новосадска критична маса одржава се 28. јула. У питању  је бициклистички догађај познат у свету још од септембра  давне 1992. године, када је у Сан Франсиску одржан под називом „Cummute clot“. Данас се организује у преко 400 градова у свету ради указивања на проблеме са којима се бициклисти сусрећу и ради промоције здравог начина живота.

Желимо ти пуно забавних момената, уживања, смеха и кул фотки у јулу јер Нови Сад заиста има шта да понуди!

Јелена Драпић