Људи препознају и цене искреност и оригиналност

Када бесконачно креативне идеје и љубав према уметности пренесете на одевне и декоративне предмете добијете – Шкрабац. За овај бренд сигурно знате јер добре идеје далеко се чују а иновативност, харизма и шаљиве поруке које преноси млада дизајнерка Ана Бабић кроз оно што ради осваја срца многих.  Ана се за читаоце „Омладинских новина“ радо присетила почетка стварања овог, сада већ популарног бренда.

– Шкрабац је званично настао у мају 2014. године, а незванично је постојао у форми цртежа и неке две године пре тога. Сама идеја да се цртежи са папира пренесу на одевне и декоративне предмете родила се спонтано, подстакнута жељом пријатеља да прошетају свој цртеж на мајици. Од тог тренутка креће креативни процес, као и детаљни процес истраживања и планирања. Сваки дан је прилика за улагање труда и прилика за рад на развоју бренда – рекла је Ана.

Ова млада дизајнерка успела је да се истакне у мору креатора данашњице захваљујући пре свега својој аутентичности, јасном концепту и јакој вери коју је имала на самом почетку. Али, да би свој хоби претворила у посао који ће наћи пут до публике, Ана је морала да уложи пуно труда, залагања и рада.

– Као прво осмишљавање плана, креативног и финансијског. Затим потрага за правим сарадницима, што је на самом почетку веома тешко, јер се дешавало да су нас на разним местима одбијали. Када почињете не схватају вас озбиљно, али опет нађу се људи који се сете својих почетака, па вам изађу у сусрет. Људи препознају и цене искреност и оригиналност. Брига о сваком детаљу посла је оно што ће вас свакако издвојити од осталих, јер управо детаљи праве разлику – истакла је Ана.

Шкрабац се издваја по необичним детаљима

Талентованој дизајнерки све послужи као инспирација, од мудрости, анегдота или чак успутних коментара уз кафу. Сваки производ одише креативношћу, а Ана нас је упутила у сам процес израде предмета.

– Процес израде ствари сачињава неколико корака: куповина материјала, израда кројева, кројење, шивење, принтање, паковање. Сваки детаљ производа је дизајниран са посебном пажњом и лепо упакован. Оно што је јако битно је то да Шкрабац сарађује са домаћим производњама и добављачима, тако да је све заиста „Made with love in Serbia“.  Поред текстилног дела, у понуди су и ситнице које су згодне за поклон – чарапице, шоље, беџеви, магнети, роковници –  са поносом истиче Ана.

Шкрабац се води идејом Made with love in Serbia

За крај, поделила је са нама на шта је најпоноснија када је реч о њеном досадашњем стваралаштву.

Најпоноснија сам дефинитивно на то што сам успела да створим прилику да радим нешто што волим, а у исто време да лепо живим од тога. Слобода да сама организујем своје време, своје приватне и пословне обавезе је непроцењива. А још на све то када добијем лепе поруке од задовољних купаца, онда знам да сам на добром путу – закључила је Ана.

Јелена Драпић

Фото: Шкрабац