44. интернационални фестивал алтернативног и новог театра „ИНФАНТ” свечано је отворен у недељу, 25. јуна, у Српском народном позоришту на сцени Пера Добриновић.

Овогодишњи ИНФАНТ отворила је уметнички директор и оснивач Театра Пројекат Објективна Драма – ПОД театар Татјана Пајовић уз речи да је ИНФАНТ био и остао динамичка платформа за сталну провокацију и могућу промену.

ИНФАНТ ће имати програме који су свечаност окупљања, укључивања других, разговарања, заједничког експериментисања, показујући нам да аспекти међуљудских односа и уметнички аспекти могу и морају да постоје заједно. Поготово у овој реалности у којој изгледа да је једина стварна могућност спасења у лепоти и хармонији различитости – закључила је Пајовић и званично отворила ИНФАНТ.

Татјана Пајовић прогласила ИНФАНТ отвореним

Публика је била у прилици да види представу „Последњи човек“ кореографа Џејмса Вилтона из Енглеске, након које је отворена изложба Театра Мимарт Мимарт 33″ у Културном центру. Синоћни програм завршен је округлим столом о представи Последњи човек у КЦНСу.

Последњи човек Џејмса Вилтона

Овогодишњи ИНФАНТ траје до 1. јула, а комплетан програм можете погледати ОВДЕ.

Сања Ђукић

Фото: Марија Ердељи