У Метропол Палас Хотелу у Београду од 7. до 8. септембра одржаће се 3. Регионална конференција о трендовима у телекомуникацијама и медијима.

Конференцију ће отворити Владан Вукосављевић, министар културе и информисања у Влади Републике Србије и Филип Пенингтон, амбасадор Канаде у Београду.

Очекује се да ће на овој престижној регионалној конференцији од 7. до 8. септембра 2017. године присуствује велики број стручњака из области телекомуникација и медија, као и представници Омладинских новина који ће вас информисати о закључцима конференције.

Други конференцијски дан отвориће Ана Брнабић, актуелна премијерка Владе Републике Србије и Алона Фишер-Кам, амбасадорка Израела у Београду. Представници телекомуникационих и медијских компанија, као и представници успешних предузећа из региона поделиће знања и искуства са колегама, учесницима конференције и великим бројем медија који ће пратити овај догађај.

Регионална конференција „Дигитал” одржава се трећи пут. Теме попут кризног комуницирања, будућности развоја медија и пласирања медијских садржаја, као и питање шта су очекивања публике (читалачке, гледалачке али и биоскопске), биће заступљене у панелима и презентацијама.

Посебан део конференције биће посвећен младима и њиховом активном и пасивном односу према медијима и маркетингу. Говорници конференције Дигитал 2017 покушаће да дају одговор на питања: „Да ли су сви млади који вреде већ отишли из земље или пакују кофере?”, „Зашто код нас касни смена генерација?” или „Да ли Милењаке наслеђује Генерација З?”

Заинтересовани за учешће могу све потребне информације пронаћи путем сајта конференције  или догађај могу пратити путем лајв-стрим преноса, а најважније информације и фотографије моћи ћете пронаћи и у Омладинским новинама.

Досадашњи говорници конференције Дигитал били су Brent Sadler (CNN), Дејан Турк (ВИП мобилна телефонија), Маја Гојковић (Председница скупштине РС), Ove Fredheim Ове Фредхеим (Теленор), Жељко Митровић (Пинк ТВ), Горан Милић (Ал Јазера), Иван Тасовац (Министар културе), Лазар Џамић (Гугл), Денис Кефе (амбасада Велике Британије), Срђан Поповић (КАНВАС), Кул Скот (амбасада САД), Салим Мукадам (ББС) и многи други.

Компанија Color Press у свом саставу има 68 магазина и 15 интернет портала којима се медијски покрива цео регион. Последњих година ова компанија бави се и организацијом догађаја и стручних конференција.

Текст: Варвара Лазаревић
Фото: Архива Color Press Group