Драгоцено је бити део програма „Креативно менторство“

„Ако желиш да ходаш брзо – корачај сам. Ако желиш да стигнеш далеко, корачај с неким“- пословица је која је основна водиља програма „Креативно менторство“. Реч је о јединственом менторском програму у нашој земљи који пружа читав спектар могућности за  лични и професионални развој перспективних и талентованих људи којима Србија обилује.

Једна од учесница програма је Бојана Ковачевић, пројект менаџерка и координаторка за међународну сарадњу у Народном позоришту Сомбор која се о самом програму информисала путем интернета.

– То је био период када се завршавао други циклус програма. Знала сам да ће неколико месеци након тога уследити пријаве и нисам имала дилему да ли да се пријавим. Тим „Креативног менторства” из циклуса у циклус је све бољи и бољи што се тиче медијске видљивости и промоције. Драгоцено је имати прилику да будеш део оваквог програма – истакла је Бојана.

„Креативно менторство“ је прилика да упознате велики број људи, предавача, стручњака који воде радионице, предавања и тренинге, те да размените идеје, искуства и развијате се. Стичете једногодишњу подршку ментора који је изабран од стране тима „Креативно менторство“. Тај менторски однос подразумева 10 састанака ментија и ментора.

bojana-1

– Мој ментор је Јелена Кнежевић, извршни директор Битеф театра и Битеф фестивала. Сјајно је што је КМ тим препознао све, па мени доделио особу која иза себе има и институцинално позориште и најзначајнији позоришни фестивал на овим просторима. Сарадња нам је дивна и тек је почела заправо. Веома ми је драго што је она мало старија од мене, а њено искуство у позоришту, које несебично дели, мени је тако драгоцено – рекла је Бојана.

С обзиром да је већ на крају програма, Бојана се осврнула на период који је иза ње и за читаоце „Омладинских новина“ пренела своје искуство.

bojana

– На једној од првих радионица, требало је да одаберемо фотографију за коју желимо да симболизује нас на крају програма. Ја сам одабрала фотографију балерине која стоји у „џепу” сцене. Онда ми је та фотографија била само лепа, а сад је за мене добила смисао. Програм је на самом крају, а ја се осећам да сам тек на почетку неких односа, контаката, међусобне размене енергије, знања и искустава са људима које сам током програма упознала – закључила је Бојана.

 До сада, програм је окупио преко 100 веома квалитетних људи који су међусобно повезани, та мрежа се стално шири и расте будући да ће на јесен-зиму бити расписан конкурс за четврту генерацију.

– Мислим да млади људи не би уопште требало да се двоуме ако им се пружа прилика да буду део нечега што је изузетно квалитетно и драгоцено за свакога, а бесплатно – поручила је Бојана.

Јелена Драпић

Фото: Приватна архива