Сто младих лидера на Златибору – развој заснован на знању

Сто младих лидера из целе Србије, представника компанија и студената различитих факултета, окупиће се овог викенда на Форуму младих лидера Србије на Златибору.

Форум ће отворити популарни водитељ Иван Ивановић и музичар Марчело. Догађај су подржали Америчка привредна комора, Конрад Аденауер фондација, Београдски универзитет, бројни медији и студентске организације, препознајући значај подстицања младих на умрежавање, покретање иницијатива и промоције успеха.

На Форуму ће говорити и представници академске заједнице – САНУ, Универзитета у Београду, Научно-технолошког парка о прилагођавању образовања потребама тржишта, савременим технологијама које захтевају нова знања, развоју старт-уп заједнице и подстицању предузетништва.

Представници ХР сектора великих компанија попут Атлантик групе и Хајнекена, даће одговоре на питања како се одвија каријерни развој у великим компанијама, које вештине треба да поседујете да бисте добили посао који желите, како се процењује ко има потенцијала за напредак.

Истакнути директори великих компанија и банака поделиће своја искуства о успеху, како се управља тимом и гради поверење, које су то навике успешних и како да напредујете у каријери.

Наши успешни студенти и запослени у иностранству који су за ову прилику дошли у Србију, откриће које су то предности и могућности образовања у иностранству, шта је то код нас драгоценије, како да постигнете изванредне резултате, како применити инострану праксу и унапредити услове образовања и рада у Србији.

Млади ће током два дана имати прилику да кроз панеле и радионице, мотивациона предавања и  умрежавање изграде нова познанства, повежу се са колегама из других компанија и факултета, размене искуства.

Организатори Форума младих лидера Србије су Бизнис инфо група и недељник Време, уз подршку Америчке привредне коморе, Фондације Конрад Аденауер Штифтунг, компаније Хајникен Србија и НИС, бројних студентских организација и уз медијско покровитељство Н1 телевизије новинске агенције БЕТА.

Пројекат већ другу годину за редом подржавају АТЛАНТИК ГРУПА и Генерали осигурање, док су учешће најбољих студената помогли и Џамбо Травел, Мона Хотел Златибор, Златиборац.

Економски факултет у Београду, Грађевински факултет у Београду, Фармацеутски факултет у Новом Саду омогућили су учешће својих представника и студената.