Предавање о машинском учењу – бесплатно

СтартИТ центар у Новом Саду и Микрософт развојни центар позивају вас на Machine Learning meetup који ће се одржати, у петак 26. маја од 18.00 сати у Стартит Центру Нови Сад (Мирослава Антића 2).


Сви који су заинтересовани да науче више о једној од најиновативнијих грана рачунарских наука, биће у прилици да на предавању Душана Лукића из Микрософт развојног центра сазнају како изгледа рад на пројектима машинског учења, као и који конкретни приступи и технике се користе приликом решавања проблема.

Машинско учење омогућава рачунарима да проблеме решавају на основу правилности које су претходно „научили“ из велике количине података, као што је препознавање објеката на сликама, препознавање говора, разумевање текста, па чак и генерисање слика и текста на задату тему.
На предавању ће бити речи о употреби конволуционих неуралних мрежа за класификацију слика.
Шта је све потребно да би се од почетка до краја направио производ који интензивно користи технике машинског учења, биће приказано кроз пример израде софтвера који препознаје текст на слици (ОЦР). Будући да су у изради овог производа међусобно комбиноване различите МЛ технике, кроз упоредну анализу неколико конкретних проблема, показаћемо како изгледа процес избора одговрајуће МЛ технике, оптималне за изабрани проблем.

Душан Лукић се током студија електротехнике заинтересовао за машинско учење  и стекао основна знања у овој области. Највећи део каријере провео је Микрософт развојном центру, где је примењивао ово знање на пројектима на којима је радио, и притом научио много тога новог у овој области – и још увек учи.

Предавање је бесплатно, а потребно је да своје присуство потврдите овде.

Фото: СтартИт Центар Нови Сад / Фејсбук