Интернет нам пружа безброј могућности да научимо нови језик, направимо комоду, огрлицу или да поправимо уређај на чију бисмо поправку иначе дали много новца. Мноштво опција нуди нам се само једним кликом и отварањем туторијала на Јутјубу или избором понуђених сајтова у претрази. Уколико користимо све погодности које је виртуелни свет донео, можемо научити и стећи нове вештине, обогатити своју биографију, али и пронаћи људе који размишљају исто као ми, а у реалном животу нам се не указује прилика за тако нешто.

Поред сајтова и туториала који нам помажу да развијемо или побољшамо неку вештину (о којима смо писали ОВДЕ), не треба занемарити ни сајтове који хране и развијају наш унутрашњи свет. То су места на којима често изгубимо појам о времену, смејемо се и плачемо, проналазимо инспирацију и обнављамо енергију. Поред нашироко познатих сајтова попут Пинтереста, Тамблера и Девиантарта, постоји још сајтова са сличном тематиком који, такође, нуде могућност да ви сами пишете за њих и шаљете им своје текстове.

1) Soul Anatomy

Реченица којом Анатомија душе представља себе свету, јесте ,,Дисекција тога шта значи бити човек’’. Своје текстове посвећују дубљим и филозофским питањима, не либе се да проучавају тугу, бол и срећу једнаком мером. Улазак на овај сајт може деловати као залазак у другу димензију због уметничког и алтернативног приступа, али је врло извесно да на његов садржај нећете остати имуни и да ћете пожелети да му се поново вратите.

2) Bored Panda

Мање озбиљног карактера, овај сајт садржи различите категорије попут ,,Чудно’’, ,,Путовања’’, ,,Уметност хране’’ и ,,Урадите сами’’. Оно што на њему видите, приложили су обични људи широм света, делећи своја запажања, поређења, фотографије и свакодневницу свог живота. Део посвећен животињама и кућним љубимцима сасвим сигурно може нас натерати да плачемо од смеха, захваљујући хумористичним описима слика које људи стављају на фотографије својих крзнених пријатеља.

3)   Hello Poetry

Поезија анонимних људи и оних који сањају да једног дана постану писци, овде наилази на своје прве коментаре и мишљења. Ако желите да поделите са људима своју поезију или да читате мисли других, на овом сајту ћете провести много времена. Ако, пак, уз читање волите и музику, ОВДЕ пронађите сајтове за лако учење свирања разних инструмената.

4) Thought Catalog

У последње време овом сајту је рапидно порасла популарност и многи текстови наших медија преузети су одавде. Махом се обраћа млађој генерацији и свакодневно се објави десетина текстова у којима људи пишу о својим искуствима, животима, али и о серијама и филмовима. Каталог дели уметничке фотографије са првим наведеним сајтом, као и уметнички концепт и виђење света.

Тина Натарош

Фото: Марија Ердељи

Leave a comment