Мајкрософт развојни центар у Србији са великим задовољством и ове године позива све заинтересоване студенткиње ИТ смерова на догађај под називом „Женске приче о ИТ-у“, који се организује четврту годину за редом, поводом међународног Дана жена у ИЦТ-у.

Дан жена у ИЦТ-у је међународна иницијатива покренута са идејом да се на глобалном нивоу створи окружење које ће охрабривати и оснаживати девојке и младе жене да озбиљно размотре и започну каријеру у области информационо-комуникационих технологија. Један од начина на који компанија Мајкрософт у Србији, у организацији свог Развојног центра у Београду, жели да обележи ову битну иницијативу је и организовање догађаја попут „Женских прича о ИТ-у“.

Дружење је планирано за 19. април, у периоду од 11.00 до 17.00, у просторијама Микрософт развојног центра у Србији, Шпанских бораца 3/3, на Новом Београду.

Циљ овог догађаја је да студенткињама ИТ смерова техничких факултета у Србији пружи увид у атмосферу и различите аспекте рада у једној од највећих светских ИТ компанија, али и да сазнају све што их занима о процесу праксе и запослења. Вишечасовно дружење, разговори и практични примери одлична су прилика да заинтересоване студенткиње упознају професионални развој и живот колегиница и колега из Микрософт развојног центра у Србији.

Планирано је да се за студенткиње организују и интерактивне радионице током којих ће сазнати корисне информације о читавом низу могућности које нуди каријера у ИТ сектору, о значајној улози жена у ИТ-у, стицању самопоуздања за процес селекције при запошљавању, као и које све позиције и пројекти постоје у Развојном центру.

Рок за пријаву: 5. април 2017. године.
Број места је ограничен.

Пријавите се на caskanje.mdcs.rs

Leave a comment