Афирмације које се свакодневно понављају могу да делују као мантра. Што више пута поновите неку позитивну мисао, сами ћете почети да верујете у њу. Затим ће и ваши поступци пратити ваше мисли. То је оно што желимо – зар не?

Иако човека дефинише оно што мисли, не пуштајмо мисли да слободно лебде и лутају. Ако их кажемо наглас или их применимо кроз поступке, оне се манифестују на нас и околину. Зато пажљиво треба бирати речи. Не каже се узалуд – „Испеци, па реци”.

Да бисте постигли ефекат афирмација, треба их изговарати са пуним уверењем и жељом да се оно што призивамо заиста обистини. Афирмације у које ни сами не верујемо, тешко могу да постану наш начин размишљања.

Сваку афирмацију изговарајте у првом лицу у садашњости, потврђујући оно што желите. Понављајте их свакодневно, док медитирате, бавите се хобијем или изговорите неколико реченица за почетак сваког јутра.

У наставку вам представљамо пет афирмација Лујзе Хеј. Оне би требало да помогну да изградите позитиван став према животу.

Срећа: Мој дан почиње и завршава захвалношћу и срећом.

Трудите се да вам се ово стварно дешава. Свако јутро се захвалите на новом дану живота, а свако вече наведите на чему сте захвални. Не занемарите ситне радости. Ништа се не подразумева!

Праштање: Опраштам свима из своје прошлости за сваку учињену неправду. Отпуштам их с љубављу.

Праштање је одлика великих људи. Када опростите другима оно што им замерате, ви ослобађате себе великог терета. Мржња и бес могу родити само још више мржње. Не љутите се на своје ближње ако не испуне ваша очекивања сваки пут.

Љубав: Ја сам вредан/вредна љубави. Љубав је свуда око мене.

Да, заиста, љубав је свуда око нас – у људима, природи, животињама, свему што наш ум замисли. Кад безусловно пружамо љубав, она нам се и враћа. Треба знати приметити то.

 Лични развој: Живот ме подржава на сваки могући начин.

Верујте да је живот на вашој страни. Падови и недаће су неизбежни, али их ви можете превазићи. Докле год верујете у себе и живите своје позитивне мисли, живот ће вам пружати само најбоље.

Новац: Моја зарада је сваким даном све већа. Имам довољно новца за све своје потребе.

Немојте мислити како вам увек треба више новца да бисте срећније живели. Замишљајте дневно себе са новим ципелама, на путовању, у новим колима или како поседујете било шта што желите да купите. Призивајте таква осећања.

Ипак, само једна реченица је важнија од свих осталих и од ње би требало све да потиче. „Ми живимо оно што мислимо. Ми постајемо оно о чему размишљамо.” (Синиша Убовић)

Сања Савић

Фото: Марија Ердељи

Leave a comment