Сајам пракси у грчким компанијама

У среду, 22. фебруара, у згради Ректората Универзитета у Београду биће отворен конкурс за нови циклус праксе у грчким компанијама и одржан Сајам пракси у организацији Центра за развој каријере Универзитета у Београду.

На сајму ће учествовати компаније чланице Хеленског привредног удружења Србије које већ трећу годину заредом у сарадњи са Универзитетом у Београду реализују програм тромесечне праксе за студенте под називом „Грчком иницијативом до радног искуства“ под патронатом Амбасаде Грчке у Београду.

Ове године у програму учествују компаније: “Еуробанк”, “Пираеус”, Војвођанска банка, Хотел АД Јуниор, „Mellon Serbia“,„Intelli“, „Еурофаст Глобал“, „Клеман“ „Siamko Group“, „Инос Балкан“ „Congres Rental PodimatesЦонгрес Рентал Подиматес“ и „EKO Hellenic Petroleum“. Са наведеним компанијама Универзитет у Београду остварује сарадњу у области организовања и реализовања студентске праксе, и оне ће у оквиру овог програма редовним студентима основних и мастер студија Економског, Правног, Електротехничког, Саобраћајног, Машинског, Филозофског, Факултета организационих наука, Факултета политичких наука, Факултета безбедности, Географског и Филолошког факултета понудити да у пролећном периоду обаве праксу уз менторску подршку запослених у наведеним компанијама.

Позивају се студенти наведених факултета да посете сајам и директно се информишу о детаљима конкурса и отвореним позицијама за праксу и искористе прилику да се посаветују са представницима компанија али и Центра за развој каријере, који ће бити на располагању студентима за сва питања од 11 до 13 часова у просторијама Клуба Универзитета у Капетан Мишином здању (Студентски трг 1, Београд).

Сајам почиње свечаним отварањем у 10 часова обраћањима представника Управе Универзитета у Београду и Амбасаде Републике Грчке, након чега ће публика бити упозната са свим детаљима овогодишњег конкурса, компанијама учесницама, начином пријављивања и досадашњим искуствима полазника.

Конкурс ће бити отворен од 22. фебруара до 12. мартa. Пријављивање студената ће се обављати овде.

Селекцију кандидата ће обављати компаније учеснице у периоду од 13.до 17. марта. Програм праксе ће трајати од 20. марта до 19. јуна. Завршна свечаност и додела потврда о обављеној пракси студентима организоваће се крајем јуна месеца.

Кроз програм је до сада прошло 42 студената који су квалитет праксе у евалуацијама оценили високим оценама, а најбољи су по обављеној пракси добили посао.

Leave a comment