„Бисер Бојане“ – филм који слави љубав и породичне вредности

Премијера филма „Бисер Бојане“ редитеља Милана Караџића одржана је синоћ у  Арени Синеплекс на радост многобројне публике. Главне улоге у филму тумаче: Славен Дошло, Андрија Милошевић, Мима Караџић и Вања Ненадић који су се поклонили новосадској публици и изазвали бројне овације и аплаузе као награду за успешно обављен глумачки посао. Редитељ Милан Караџић истакао је да је овај филм спој акционе приче, мелодраме и романтичне комедије која је прожета медитеранским хумором.

Главни јунак ове романтичне комедије је Ђорђе Поповић (Славен Дошло), млади лекар из Београда, који добија анонимни позив да упозна оца. У том тренутку Ђорђе верује да му је отац мртав, али ипак одлучује да се упусти у потрагу за сопственим идентитетом. Одлази у Црну Гору где упознаје Лолу, младу кајтерку и ћерку полицијског инспектора, која путује на Аду Бојану. Никола Поповић (Мима Караџић), након вишегодишње робије излази из затвора у Трсту и одлази на кратко у Црну Гору, по сакривене дијаманте, давно опљачкане у европским јувелирницама. Николу очекује „врућ“ дочек полиције и бивших партнера заинтересованих за дијаманте. Спреман је на све, али не и на сусрет са сином након 25 година. Славен Дошло глумац је пред којим је, по мишљењу светских критичара, блистава каријера.

– Привилегован сам што сам био део ове глумачке екипе. Направили смо конкретан, топао , породични филм који је сниман на дивним локацијама. Фасциниран сам Адом Бојаном  где смо провели месец дана и уживали – рекао је Славен  и додао да је опробана екипа рецепт за успешан филм.

_emp0774

Мима Караџић, који у овом остварењу глуми нешто другачијег лика у односу на претходне у богатој каријери, нагласио је да „Бисер Бојане“ промовише истинске, породичне вредности.

– Породица је полазна тачка овог филма. У питању је љубавна прича препуна свакодневних сукоба који се превазилазе  на крају, што филму даје лепу димензију – закључио је Караџић.

_emp0766

У филму су, несвакидашњим сликама повезани Београд, Трст и Улцињ, а љубитељи овог остварења имаће прилику да уживају у истоменој телевизијској серији у наредном периоду.

Јелена Драпић

Фото: Марија Ердељи

Leave a comment