Љубав је осећање које повезује људе. Љубав је загрљај док чврсто стежемо оно што је наше. Љубав је дух који бди над вољеним бићима. Љубав је стрепња да ли су нам најближи добро. Љубав је реч коју пажљиво изговарамо док тепамо. Љубав је туга док се растајемо и радост кад чекамо повратак. Љубав је додир и нежно миловање по коси. Љубав су он и она. Љубав сте ви и љубав су сви.

Љубав је оружје којим бранимо све до чега нам је стало. Љубав постоји према партнеру, породици, животињама, новом дану, адреналину, цвећу, хобију, свему што поглед обухвата и срце прихвата. Људи воле погледом, осмехом, додиром, шапатом и покретом. Волети се може све и свакако. Опет, љубави је премало. Ње никад није доста и никад није савршена. И не треба. Она је довољна у оној мери све док је чиста и невина, без прорачуна. Љубав је једноставна емоција док осећамо како срце убрзано удара, али и тежак бол кад нема онога кога волимо.

Не треба вам разлог да бисте волели. Волите мирис јутарње кафе, смех детета, осећај топлине у дому, нови хоби, књигу коју читате, боју хаљине и све што буди срећу у вама. Будите спремни да волите, а да не тражите ништа натраг. Прилагодите се ономе кога волите. Кад срцем загрлите другу особу, још већи загрљај ће вам се вратити. Сами одлучите кога и шта ћете волети. Не очекујте много и добићете све. Најлепше је бити задовољан тренутком, а све што дође као поклон обрадоваће вас бескрајно.

Кажите данас неком да га волите. Кажите то партнеру кад га видите. Кажите мајци да је ручак одличан. Помазите свог љубимца. Поздравите комшију, намигните детету из улице, насмејте се продавачици у маркету. Волите неког. Волите било шта. Љубав рађа љубав. Волите данас и сутра. Заувек и безусловно.

Сања Савић

Leave a comment