Куда у фебруару – филмски програм

Зима још увек траје и невољно се извлачимо из домова знајући да нас напољу чека хладан ветар који шиба образе. Међутим, у фебруару нас очекују премијере и многи прикази филмова због којих би вредело прошетати до биоскопа. Погледајте шта је на репертоару.

Фестивал „Седам величанствених”

Фестивал европског дугометражног документарног филма одржаће се у Сава Центру, током прве недеље фебруара. Гледаоци ће на тринаестом по реду фестивалу, како му и сам назив каже, имати прилику да погледају седам филмова кроз седам дана. Свечано отварање одржаће се 1. фебруара у 20.00 часова. Списак филмова погледајте у наставку, а за више детаља пратите сајт 7 величанствених.

  1. Hello I’m David – Путовање са Дејвидом Хелфготом
  2. Аустерлиц
  3. Изгарање
  4. Homo sapiens
  5. Нормални аутистични филм
  6. Жена и глечер
  7. In loco parents

Све пројекције почињу у 20 часова, а карте се могу купити на благајни Сава Центра и пословницама Евентима.

unnamed-1

„Повратак”

Домаћи филм „Повратак”, дебитанско остварење сценаристе и редитеља Предрага Јакшића, премијерно ће бити приказан у Сава Центру 21. фебруара.

Главну улогу тумачи Lazar Rockwood, канадски глумац српског порекла, који се након 40 година враћа у родни крај. У домовини бива осуђен за свој одлазак у туђину, а пријатељи из Америке га наговарају да пође са њима натраг. У овој психолошкој студији, главни гумац бива растргнут у својој одлуци да остане где јесте или се врати у Америку.

На филмском платну појавиће се холивудске звезде Џон Севиџ (John Savage) и Мајкл Паре (Michael Pare), као и канадски глумац Nick Mancuso. Имаћемо прилику да гледамо и последњу улогу покојног Милорада Мандића Манде, а појавиће се и Дубравка Мијатовић, којој је ово први филм након 2003. године. Рок певач Бора Ђорђевић такође има улогу у филму.

Премијерни приказ филма почеће у 20.30 часова. Улазнице се продају на билетарници Сава Центра и путем система Евентима.

unnamed-2

ФЕСТ

Јубиларни 45. међународни филмски фестивал ФЕСТ одржаће се у периоду од 24. фебруара до 5. марта.

Фестивал ће отворити филм редитеља Емира Кустурице „На млечном путу”. У филму се, поред Кустурице који тумачи главну мушку улогу, појављује и Моника Белучи, а потом и Слобода Мићаловић и Мики Манојловић.

ФЕСТ нам редовно доноси најбоље пројекције светског и домаћег филмског стваралаштва, па не сумњамо да ће тако бити и ове године. Пратите страницу фестивала, како бисте на време сазнали репертоар и купили карте за жељени филм.

unnamed

„Зона Замфирова”

Наставак култног филма „Зона Замфирова”, под називом „Врати се, Зоне”, премијерно је приказан 24. јануара у Сава Центру, а само дан касније и у новосадској Арени Синеплекс.

Филмску улогу Зоне тумачи Бранкица Себастијановић, а Манета игра Милан Васић.  У наставку филма имамо прилику да видимо шта се дешава са брачним паром две године након венчања.

Искористите прилику да у фебруару одете у биоскоп и погледате филм који је већ побрао добре коментаре.

Фото: Марија Ердељи
Фото: Марија Ердељи

„Бисер Бојане”

Филмско остварење Милутина Миме Караџића под називом „Бисер Бојане” требало би премијерно да се прикаже половином фебруара.

Заплет почиње када се отац криминалац и син лекар сретну на црногорском приморју, а потом син сазнаје да га се отац одрекао због одласка у затвор. Филмске сцене снимане су у Београду, Трсту, Улцињу и на Ади Бојани.

У овој романтичној комедији главне улоге тумаче Мима Караџић и млади глумац Славен Дошло. Поред њих улоге играју Младен Нелевић, Дубравка Дракић, Андрија Милошевић, Христина Поповић, Вања Ненадић, Бранко Ђурић Ђура, а појавиће се и Милена Дравић.

После премијере филма, најављено је да ће се у мају почети и са емитовањем серије.

unnamed-3

Надамо се да ћете из овог богатог филмског програма пронаћи нешто за себе и уживати у филмским сценама у фебруару.

Сања Савић

Leave a comment