Вратила се Зоне на биоскопска платна

Премијера филма „Врати се, Зоне“ одржана је синоћ у биоскопу Арена Синеплекс. Након пројекције глумци су прошетали црвеним тепихом и поздравили се са обожаваоцима.

Култни први део филма снимљен је 2002. године под диригентском палицом Здравка Шотре. Након скоро 15 година, Зона се враћа на биоскопска платна на одушевљење многобројне публике. Овога пута режију потписује Југ Радивојевић, а у главним улогама су се нашли Милан Васић и Бранкица Себастијановић.

Младој глумици, Бранкици Себастијановић, највећи је изазов било прилагођавање говору тога доба, поготово с обзиром на то да је она из Старе Пазове, дела Србије у коме се другачије говори. Ипак, уз помоћ лектора успела је да савлада дијалекат и веома је задовољна резултатом.

„Чим сам прочитала сценарио знала сам да желим да будем део нечега овако великог. У лику Зоне пронашла сам и личности и разлике у односу на себе у приватном животу. Као и Зона, верујем у љубав и истрајна сам. Када нешто одлучим, не стајем док то не остварим. Са друге стране, за разлику од мене, Зона је доста непромишљена, брзоплета је. Мислим да на неке битне одлуке у животу она реагује исхитрено”, каже Бранкица и додаје да је ово филм који публици треба да пренесе једну племениту емоцију са поруком да љубав може све да победи.

_emp9384-2

Лик Манета је дочарао глумац Милан Васић који каже да је дуго чекао улогу која је драмска, јер је своје апетите за комичним улогама одавно задовољио.

„Ово је једна од оних улога које вам се просто наместе у животу. Мислим да сам је добро одиграо, бар ако је судећи по коментарима колега и публике. Била ми је потребна да покажем људима шта све могу, а не да ме гледају само у једном жанру. Чак сам и певао две нумере од којих једна иде уз одјавну шпицу и многи моји пријатељи, који су иначе чврсти и тешки на показивању емоција, су се уз њу расплакали”,  изјавио је Милан.

_emp9366

Филм је имао претпремијеру у Алексинцу и Врању и премијеру у Београду и Новом Саду. За ово кратко време погледало га је 13 хиљада људи. Пројекције у осталим градовима Србије званично крећу од данас.

Јелена Врцељ

Фото: Марија Ердељи

Leave a comment