Француско-српска привредна комора је објавила конкурс за менторски програм под називом  „START-UP AKCELERATOR” намењен младим предузетницима и менаџерима до 40. године старости који желе да покрену или убрзају раст својих предузећа. Програм подразумева бесплатну једногодишњу стручну подршку групе чланова Француско-српске привредне коморе у најважнијим аспектима управљања бизнисом (израда бизнис плана, правне консултације, финансије, продаја, маркетинг).

Пријављивање је отворено до краја јануара 2017. Стручни жири, који чине чланови Управног одбора Коморе, генерални директори највећих француских компанија које послују у Србији, одабраће до три предузетника или тима који ће добити подршку за покретање или даљи развој свог пословног решења. Кандидати се могу пријављивати независно од сектора пословања, а пријаву подносе преко сајта Француско-српске привредне коморе.

Програм ће бити реализован током годину дана, почев од фебруара 2017. године, а подразумева менторинг, састанке, стручне консултације и праћење развоја пројекта од стране Управног одбора Коморе. Поред менторске подршке, одабрани кандидати и пројекти освојиће једногодишње бесплатно чланство у Комори, прилику да прошире мрежу контаката међу директорима, менаџерима и другим запосленима француских предузећа која послују у Србији, као и подршку у промоцији њиховог пословног пројекта.

На програм се могу кандидовати све особе са пребивалиштем у Србији до 40. године старости, које имају разрађену пословну идеју или су покренули предузеће пре мање од годину дана. Могу се пријавити и тимови од највише три члана, а у којима највише једна особа може бити страни држављанин. Учесници овог програма морају добро владати енглеским језиком. Приоритет приликом одабира пројеката биће дат нивоу креативности и степену иновација које одликују пројекат.

Француско-српска привредна комора на овај начин жели да пружи додатни подстицај домаћим предузетницима који желе да својим иновативним производима или услугама конкуришу на глобалном тржишту, као и да омогући боље услове за развој домаћег предузетничког окружења, а тиме и целокупног пословног амбијента у Србији.

Извор: Портал Млади

Leave a comment