Одлазак у биоскоп је идеална прилика да проведемо квалитетно време са драгим људима, гледајући нека од највећих домаћих и светских филмских остварења. За вас смо издвојили 10 најгледанијих филмова у 2016. години, а у томе нам је помогла Јелена Галетин из Арене Синеплекс.

1. Дедпул – У филму бивши оперативац, плаћеник Вејд Вилсон стиче натприродну моћ исцељења и претвара се у свој алтер его – Дедпула. Убрзо, неуништиви антихерој на ивици разума, са новим способностима и смртоносним смислом за хумор, креће да лови људе који су му замало уништили живот.

2.Warcraft: Početak – Епска авантура о сукобу насталом због судара светова заснована на светском феномену Blizzard Entertainmenta. Спектакуларна сага о моћи и жртвовању у којој рат има много лица и где се свако бори за нешто.

3.Стадо – У питању је урнебесна сатирична комедија о животу  глумаца иза камере. До сјаја и бљештавила црвеног тепиха на свечаној премијери не долази се путем посутим ружама, већ компромисима и борбом.

stado-naslovna

4.Јесен самураја – Љубавна прича са много смеха, али и нежних емоција у којој главни глумац Владица, из љубави према Снежани, тражи посао који би му омогућио да брине о породици коју је управо почео да ствара.

5.Војна академија 3 – Прича о генерацији академаца две године после дипломирања. Професионалне обавезе преплићу се са приватним проблемима младих људи које повезује пријатељство.

_emp5136

6.Декица пуштен са ланца – Радња филма врти се око дедице који жели поново да излази и проводи се након што му је умрла супруга. У томе му против своје воље помаже његов згодни унук и млади адвокат Џејсон, а њих двојица убрзо крећу на незаборавно путовање на Флориди.

7.Повратник – Људска егзистенција и тестирање наших физичких и психичких капацитета до крајњих граница главни су мотиви у Повратнику.

8.Star Wars: Буђење силе – Шармантни капетан Соло, заносна принцеза Леја, згодни Лук Скајвокер, верни и храбри Чуи и симпатични нераздвојни  Р2-Д2 и Ц-3ПО тандем су они који употпуњују ово остварење.

klm_9539-1

9.Ледено доба: Велики удар – Скратова  потрага за одбеглим жиром ће га катапултирати у свемир, где ће се догодити низ догађаја који прете уништењу целог света. Како би се спасли од катастрофе, Мани, Сид и Диего, напустиће свој дом и кренуће у нове авантуре где ће упознати нове ликове.

10.Тајне авантуре кућних љубимаца  – Ово је анимирана комедија о животима кућних љубимаца које воде кад власници оду на посао или школу сваког дана.

Најгледанији домаћи филмови у протеклој години су: „Стадо“; „Јесен самураја“; „Војна академија 3 – Нови почетак“, „Браћа по бабине линије“, „Дневник машиновође“.

До краја године  емитоваће се анимирани филмови „Певајмо” и „Маша и медвед”, а затим нас почетком 2017. године очекују: „Assassin’s Creed”, „Притајено зло: Коначно поглавље”, „Велики кинески зид”, „Педесет нијанси – мрачније”, дуго очекивани домаћи филм „Врати се, Зоне” и многи други.

Јелена Драпић

Фото: Марија Ердељи

Leave a comment