Да ли сте се некада нашли у ситуацији да вам практично искуство мањка на интервјуу за посао? Или већ сада знате да ћете на питање практичног искуства одговорити одрично. Млади се данас често сусрећу са оваквим проблемима и управо из тог разлога изгубе савршену шансу за запослење. Проблем који се често јавља у оваквим тренуцима јесте недовољно информисање. Нека младима то буде први корак ка размишљању о томе да ли желе радно искуство током школовања.

AIESEC организација вођена од стране младих већ дуги низ година кроз свој програм Global Talent пружа прилику свим студентима завршних година, дипломцима и постдипломцима да оду на стручну плаћену праксу у иностранство и да, радећи у компанијама и институцијама широм света стекну радно искуство у области коју студирају. Global Talent програм пружа могућност младима да се усаврше у областима маркетинга, едукације, IT-ja, пословне адиминистрације и других. Успут, пружа им се прилика да комуницирајући са различитим типовима људи усаврше језик, побољшају комуникацију, обезбеде себи контакте са људима из читавог света и да направе своје прве кораке ка успешној каријери.

Стручна пракса не мора нужно да буде само припрема за професионалну каријеру, она може да буде сјајан почетак једне успешне каријере. Она представља идеалан начин да студент употпуни своју биографију и нађе се на самом врху при избору за посао. Млади имају прилику да раде на свом личном и професионалном развоју и на тај начин ће успети да истакну себе као вредне и одговорне особе. Стручна пракса пружа могућност умрежавања са професионалницима и лидерима у свом послу од којих сваки студент може да научи и прикупи знање потребно за самосталан рад.

Презентација Global Talent пракси за све заинтересоване младе људе одржаће се 22.децембра, на Факултету за правне и пословне студије др „Лазар Вркатић“ у 18 часова. Циљ презентације јесте да окупи младе људе који желе да оду на стручну праксу, као и да се информишу о свим могућностима које им се нуде. На презентацији ће учествовати и чланови AIESEC-a који ће отклонити све недоумице везане за сам процес и реализацију праксе.

Пријаве за презентацију плаћених стручних пракси сви заинтересовани могу пронаћи овде.

Више о самој организацији и њеним програмима можеш прочитати на линку.

Leave a comment