У последња два месеца студенти су били у збрци подносећи папирологију за конкурисање за студентске домове. Након тога је уследио огроман ред студената приликом подизања уговора, а касније и систематског прегледа. Да не заборавимо фрку и  око тога у ком дому си смештен, јер није сваки исти, зар не? То најбоље знају студенти који су већ неколико година станари и који нам откривају зашто воле живот у студентском дому.

Студенткиња Јелена Лилиом из дома „Никола Тесла“ задовољно говори о свом боравку у дому и наглашава да живи са једном од најбољих другарица па јој је самим тим још боље.

„Дивно је боравити у објекту у ком живе само студенти, атмосфера је весела, успоставите нова познанства, стекнете пријатеље, а боравак у читаоници где сви уче мотивише појединце да и они загреју столицу. Дом Ц је новији дом, модерно уређен, са лепим погодностима и добром локацијом. Студенти, поред оних основних погодности, имају и ринглу, мали фрижидер и корпу за отпатке, што други домови, како сам чула, немају. У њему се налазе и два лифта, осам читаоница и четири ТВ сале, што студентима олакшава и улепшава боравак у дому“, закључује Јелена и додаје како и запослени имају пријатељски однос са студентима и да је због свега тога Ц дом изузетан.

na-fakultet-podji-u-studentski-dom-dodji-1

Студент Немања Петковић из дома „Слободан Бајић“ каже како је финансијски повољније живети у дому, него изнамљивати стан и да је то главни разлог његовог избора становања.

„Одабрао сам да живим у дому „Слободан Бајић“ јер се налази у студентском граду, близу факултета и студентске мензе. Због тога и сматрам да је Бајић, поред дома „Вељко Влаховић“, специфичан, јер се налази у кампусу. Живот у дому има и добрих и лоших страна, а свој боравак у дому доживљавам као важно и лепо искуство у животу“, оценио је Петковић.

na-fakultet-podji-u-studentski-dom-dodji-4

Студенткиња Аца Обрадовић из дома „23. октобар“ каже како њен дом оставља утисак „кућне атмосфере“.

„Цесарец је превасходно дом који је погодан за оне који воле мирну атомосферу и околину без велике буке каква се може чути у другим домовима. Према броју студенткиња у њему, овај дом делује као један од мањих домова, али управо због тога оставља утисак извесне кућне атмосфере. Томе придоноси и дружељубивост станарки, као и један крајње опуштен однос у просторијама које су заједничке, какав је вешерај и читаоница. Потребни мир и осећај као код куће допринели су да одлучим да ћу овде живети“ каже Обрадовићева и додаје како је Цесарец једини женски дом и поседује највећи број једнокреветних соба.

Кристина Ивковић Ивандекић

Фото: Марија Ердељи

Leave a comment