Двадесет пет година постојања Фондације Лаза Костић пригодно је обележено данас, 10. децембра, у Средњој школи ШОСО „Милан Петровић“ манифестацијом под називом „Лаза и Вил за децу и омладину“.

Током програма ученици Основне школе и корисници Дневног боравка ШОСО „Милан Петровић“ публици су се представили извођењем одломака из Шекспирових дела, енглеског писца који је опчињавао нашег Лазу, који је уједно и један од првих преводилаца овог великана светске књижевности на нашим просторима.

_emp7266

Громким аплаузом поздрављени су ученици Основне школе који су се представили музичко-сценском изведбом једне од најинтригантнијих Шекспирових драма, Хамлета, као и најпознатије шекспировске љубавне приче, Ромеа и Јулије.

_emp7297

Корисници услуга Дневног боравка, активни у радионици глуме и секцији поезије, улепшали су ову приредбу „Игром речима“, односно казивањем цитата и стихова из најпознатијих дела Вилијема Шекспира.

_emp7319

Фонд Лаза Костић основала је првобитно пијанисткиња Марина Милић Апостоловић 1991. у Лондону. Циљ овог фонда је промовисање дела Лазе Костића, једног од највећих писаца српске књижевности 19. века, као и музике, ликовних уметности, књижевности, драме и културних традиција Србије.

Сања Ђукић

Фото: Марија Ердељи

Leave a comment