Хуманитарна акција „Буди Деда Мраз”

Поводом новогодишњих празника, Новосадски хуманитарни центар и ове године организује хуманитарну акцију „Буди Деда Мраз” у оквиру које уз помоћ приватног сектора и грађана Новог Сада сакупљају донације (слаткише, играчке, школски прибор и др.) за новогодишње пакетиће за децу из социјално угрожених породица која су укључена у пројекат „Образовање за све” у оквиру ког волонтери Новосадског хуманитарног центра овој деци помажу у учењу, али и за другу децу са која су укључена у програме подршке НСХЦ-а.Од донација које се прикупе волонтери ће припремити пакетиће и организовати поделу пакетића уз пригодан програм за децу и кућне посете најугроженијој деци, а некима од њих ово ће бити и једни поклон који добију за Нову годину.

Новосадски хуманитарни центар промовише грађански активизам и стварање хуманог друштва  и труде се  да у акције укључе што више грађана, као и бизнис сектор и медије, како би заједно допринели овим циљевима. Кроз њихове хуманитарне акције труде се да промовишу солирадност , хуманост, све људе добре воље који су увек спремни да учествују у оваквим акцијама и дају пример другима и оно што је најважније да деци из социјално угрожених породица улепшају празнике.

Новосадски хуманитарни центар је непрофитна, добротворна организација која доприноси стварању хуманог друштва кроз пружање подршке угроженим и маргинализованим групама, подстицање активизма грађана, истраживачки рад и образовање.

Сви заинтересовани грађани своје донације могу доносити у канцеларију Новосадског хуманитарног центра (Арсе Теодоровића 3), сваког радног дана од 8 до 16 часова, за више информација могу  контактирати на мејл dobrila.nshc@gmail.com или позвати на телефон 069 66 54 23.

Део овогодишње хуманитарне акције „Буди Деда Мраз” је и хуманитрани турнир у баскету који организује Студентски парламент Правног факултета за привреду и правосуђе у Новом Саду. Турнир ће бити одржан у суботу, 10. децембра, са почетком у 14 часова у Спортско-рекреативном центру „Мар.Ук” (некадашњи “Бинс”), у ул. Новосадског сајма бр. 37. Котизација за учествовање у турниру је 1000 динара по екипи (број учесника по екипи 3+1). За пријаве и више информација о турниру можете се обратити Филипу Пајићу на 064/916-33-22 или Милану Битевићу на 062/28-10-94. Сва прикупљена средства биће донирана за куповину слаткиша за пакетиће у оквиру акције „Буди Деда Мраз”.

Leave a comment