Објављена сатница, Гоблини, Ритам нереда и Ван Гог затварају Концерт године

Седамнаести традиционални Концерт године, који ће се одржати у суботу 10. децембра, затвориће Гоблини, Ритам нереда и Ван Гог.

Фестивал ће отворити млади неафирмисани бендови: Хаџи продане душе, победници 50. зајечарске Гитаријаде и Харлекин, група која је победила на Гитаријади у Кисачу.

Сатница:

16:05 – Харлекин
16:35 – Хаџи Продане Душе
17:10 – Човек Вук
17:50 – Директори
18:35 – Бјесови
19:25 – Ирие ФМ
20:20 – Коља и Гробовласници
21:20 – Урбан&4
22:25 – Ван Гог
23:25 – Ритам Нереда
00:50 – Гоблини

Легендарни Гоблини, чији су наступи најатрактивнији на Концерту године, промовисаће сингл Марјане, Марјане, са компилацијског албума посвећеном покојном Тусти.

„Концерт године нам је увек био концерт године. Три године заредом свирамо, можда ове године неће бити много чега новог, свираћемо и то је довољно, публика нас добро зна”, каже бас гитариста Влада Кокотовић.

За Ван Гог се може рећи да је суоснивач фестивала, будући да је наступио на првом Концерту године, давне 1993, а ова је година слављеничка јер обележавају три деценије постојања. Тим поводом, спремили су специјални ретро наступ и на репертоару ће бити нумере из раније фазе каријере, каже фронтмен Звонимир Ђукић Ђуле.

„Задовољство ми је што ћемо наступити са цењеним колегама које су свој живот посветили музици и који су прошли кроз најгоре време, током деведесетих и дошли у ово ново меланхолично, у потрази за неким магичним временом. Ван Гог се није претворио у покретни музеј, и даље смо на точковима. Свирали смо први Концерт године, била је то година у којој се рађала нека нова ватра, нико се од нас није одрекао свог пута, зато смо ту где јесмо. Пажљиво смо градили нешто што се зове достојанство и укус, те ћемо дати све од себе да то покажемо на 17. концерту”, најављује Ђуле.

Ритам нереда је свирао на чак 13 концерата, а представиће колекцију својих легендарних песама.

„Следеће године славимо 30 година бенда. Преживели смо све што се могло преживети и надамо се да ћемо оправдати очекивања. Најбитније је да публика буде задовољна и да рокенрол увек има масовни одзив, то је најважније”, каже Бобан Петронијевић.

Наступиће и Бјесови, после три године и представити нови албум Светла светлости, на којем су заступљене искључиво композиције других аутора, урађене у добро познатом стилу и маниру непревазиђених Милановчана.

Први пут на Концерту године свираће: Урбан&4, један од регионално најважнијих музичара, Коља и Гробовласници и Ирие Фм.

Концерт године је знатно допринео да Нови Сад буде спреман за титулу Европске престонице младих, као и да недавно буде проглашен Европском престоницом културе 2021, а организатор Боба Шкрбић најављује нови систем озвучења и расвете, за који је задужен студио Берар.

На Концерту године су од 1993. године до сада наступале све најважније групе са простора садашње и бивше државе као што су Екатарина Велика, Рамбо Амадеус, Директори, Деца лоших музичара, Забрањено пушење, Електрични оргазам, Оружјем противу отмичара, Обојени програм, Боyе, Гоблини, Бјесови и други.

Улазнице су 1.250 динара за партер и трибину Запад 2, као и 1.350 динара за трибину Запад 1 – седење. На дан концерта, ако их остане у продаји, коштати 1.450 динара, а могу се наћи у продајној мрежи Гигс тикса, као и на благајни Спенса.

Leave a comment