Објављен је електронски Водич за фриленсере!

Мрежа младих предузетника удружења iSerbia, уз подршку Министарства омладине и спорта и Канцеларије за младе градске управе Београд, објавила је на свом сајту онлине Водич за Фриленсере.

Он садржи корисне информације и смернице за све младе који желе да усаврше своје вештине и знања, самоиницијативно пронађу одговарајуће послове и адекватно почну да зарађују.

Водич за филенсере је увод и најава предстојећег Freelance festa који ће трајати три дана, крајем јануара 2017. године. Кроз предавања, радионице, интервјуе и панел дискусије, искусни и успешни фриленсери ће упознавати младе са концептом фриленсинга. После тога заинтересовани учесници ће наставити даљу обуку кроз индивидуални менторски рад.

Управо статистички подаци показују да су фриленсери из Србије на листи најплаћенијих на свету. Највише је фриленсера програмера и дизајнера, из сфере односа са јавношћу, маркетинга, онлајн администрирања, људских ресурса, блогова и консултаната. Србија је дванаеста у свету, а пета у Европи, према заради коју остварују фриленсери, Према истраживању, 77% српских фриленсера је самоиницијативно почело да се бави фриленсингом, за 44% њих је фриленсинг примарни извор прихода, а 3/4 српских фриленсера је веома задовољно овим начином рада.

Мрежа младих предузетника iSerbia пружа подршку првим иницијативама и идејама својих чланова у предузетништу и фриленсингу. Увек је отворена за пријем нових заинтересованих младих, можете се пријавити овде.

Циљ Freelance Festa  и менторског рада је да се смањи незапосленост управо обуком и ангажовањем младих у модерном и профитабилном фриленсинг пословању. Ако се и даље истрајно настави овим путем, млади могу убрзо очекивати прве прилике за рад и зараду.

О Frilensing fest-u више ускоро!

Leave a comment