Најуспешније издање Serbia Fashion Weeka до сада, свечано је затворено доделом награда „Serbia Fashion Awards” у Амбасади Француске у Београду. Гламур, прелепи амбијент Амбасаде, класична музика, опера и права свечана атмосфера красили су завршно вече Националне недеље моде.

Награде су додељене у 11 различитих категорија, а церемонију су водили Бошко Јаковљевић и Снежана Дакић. Међу званицама нашле су се многе познате личности из света моде, филма, спорта, музике, као и позната лица са малих екрана – водитељка Сузана Манчић, Никола Рађен, Сања Маринковић, Весна де Винча, власница компаније Miss Srbija, Душка Јованић, уредница српског идања магазина Elle, Јелена Ивановић, манекенка и власница модне агенције Model Scouting Office и многи други. Жири су чинили модни стручњаци међу којима су били Ана Фенди, као почасни члан жирија, председник жирија Доналд Потард, светски модни гуру и некадашњи генерални директор модне куће Jean Paul Gauliter ,Светлана Хорват, председница Националне коморе за моду Србије и Serbia Fashion Weeka , Eymeric Francois , члан институције Високе моде Француске, Бранко Поповић, директор Fashion Clash festivala из Мастрихта и Rocco Gaglioti, власник телевизијске куће из Лос Анђелеса.

Награду за најбољу националну мушку колекцију Василију Ковачеву уручили су Доналд Потард и Никола Рађен, док су награду за најбољу женску колекцију почасна гошћа Serbia Fashion Weeka, Ана Фенди и глумица Бранка Веселиновић доделиле Младену Миливојевићу Барону.

unnamed-1

Награду за најбољу интернационалну колекцију добила је Catch Michelle, а награду су уручили водитељка Сања Маринковић и новинар William Arlotti. Дизајнерка у успону, Невена Ивановић добила је награду за најталентованијег дизајнера у оквиру такмичења Fashion Talent Design Competition коју је доделио Eymeric Francois, док је за најперспективнијег младог дизајнера награду добила Љиљана Вујановић. За најталентованијег европског модног дизајнера награду су добиле Marina Smalyugova i Viktorija Tacheva. У жестокој конкуренцији за најбољег женског и мушког модела титуле су понели Марија Жежељ и Драган Цветковић. Позната платформа Madmood Milano награду је доделила нашој дизајнерки, Милици Тричковић. За подршку моди и Serbia Fashion Weeku, Spirit award, као одличан сарадник Српске недеље моде, добила је пекара „Као некад“. Последњу награду, уједно и специјалну награду која је додељена од стране председнице Националне коморе за моду Србије и председнице Serbia Fashion Weeka, Светлане Хорват, за животни успех и велики допринос светској моди добила је Ана Фенди, која се захвалила уз дирљив говор.

unnamed

Сваки од награђених добио је громогласан аплауз публике, захвалио се на сарадњи и гостопримству током Serbia Fashion Weeka и са сигурношћу изјавио да ће им Serbia Fashion Weeka донети нова искуства и ангажмане у наредном периоду.

Leave a comment