Највећи модни догађај југоисточне Европе – Serbia Fashion Week свечано је отворен модном ревијом „ Heroes with Oscar Wilde’s Heart “ бy Срђан Швељо, која је била одржана синоћ у Firchie Think Tank Studiju.

Синоћна ревија била је инспирисана Oscar-om Wilde-om, не толико у моделима који су шетали пистом, колико кроз музику,стајлинг и маске које су модели носили. Саме маске биле су скинуте са портрета Доријана Греја из првог филма који је снимљен пре 60 година.

Дизајнер Срђан Швељо по четврти пут отворио је Националну недељу моде. Инспирисан својим животом и стилом из његове младости, приказао нам је феноменалне комаде одеће, заједно са 25 младих дизајнера из Србије, Словеније, Македоније, Босне и Херцеговине, Хрватске међу којима су били Бата Спасојевић, Катарина Божичковић, Невена Хагић, Рубен Галаррета, Лагами, Валтер Беко, Јасмина Санадер и многи други.

„Видели смо 25 дизајнера из целог региона. Било је дизајнера из Словеније, Босне и Херцеговине, Македоније, Хрватске и наравно највећи број дизајнера из Србије. Оно што је специфично за целу ову причу „ HEROES “ јесте баш мушка мода, јер сматрам да треба да се помогне дизајнерима који се баве мушком модом, али и онима који хоће да носе ту врсту алтернативне и мало другачију моде“, рекао је Швељо.

Ревија је привукла пажњу бројне публике, домаћих и страних новинара који су у великом броју већ стигли у Нови Сад, а подршку Срђану пружиле су и колеге дизајнери – Василије Ковачев и Eymeric Francois.

После успешно завршене ревије и одушевљења публике, уследио је Opening party, током којег су, уз сјајну музику, присутни сумирали утиске.

Након синоћњег отварања, Serbia Fashion Week сели се у Конгресни центар „Мастер“ Новосадског сајма где ће учествовати велика модна имена са свих крајева света као што су Eymeric Francois из Француске, Сара Џеси Џонс из Аргентине, Ерик Росете из Америке, Имен Аиси из Камеруна, Бранко Поповић из Холандије, Наталија Злодирева из Русије, Сања Величковић из Словеније, Celebrity skin из Грчке, БетаОмега из Чешке, као и највећа имена домаће моде као што су Марија Шабић, Бата Спасојевић, Звонко Марковић, Василије Ковачев, Бошко Јаковљевић, Младен Миливојевић- Барон, Данијела Божић, Милена Радовић, Сузана Перић, Зорана Миличић и многи други.

Leave a comment