Да ли си спреман за стручну праксу у иностранству?

Сасвим је извесно, када размишљамо о завршетку студија, да поставимо себи питање, када ћу наћи посао? Да ли сам довољно квалфикован/а? Имам ли радног искуства? Доста младих људи данас сусреће се са тим истим питањем на разговору за посао и често питање искуства представља најтеже, али и најважније за будући рад на себи. Многи од њих не знају на који начин да дођу до практичног искуства, или често не виде колико им то може помоћи да управо они буду први избор послодавцу.

AIESEC организација вођена од стране младих кроз свој програм Global Talent пружа прилику свим студентима завршних година, дипломцима и постдипломцима да оду на стручну плаћену праксу у иностранство и да радећи у компанијама и институцијама широм света стекну управо то искуство које ће их издвојити из масе. Global Talent програм пружа могућност младима да се усаврше у областима маркетинга, едукације, IT-ја, пословне адиминистрације и других. Успут, пружа им се прилика да усаврше језик, побољшају комуникацију са различитим људима, обезбеде себи контакте са људима из читавог света и да направе своје прве кораке ка успешној каријери.

Пракса је начин да млади људи стекну одређене вештине и знања, како би све оно што су научили током студирања, применили у реалном пословном окружењу. Довољно је рећи да ће сами радити на свом личном и професионалном развоју и да ће на тај начин успети да истакну себе као вредне и одговорне особе. Стручна пракса пружа могућност умрежавања са професионалницима и лидерима у свом послу од којих сваки студент може да научи и прикупи знање потребно за усавршавање. Практично искуство – идеалан начин да студент употпуни своју биографију и нађе се на самом врху при избору за посао.

Презентација Global Talent пракси за све заинтересоване младе људе одржаће се 17. новембра, на Факултету за правне и пословне студије др „Лазар Вркатић“ у 18 часова. Циљ презентације јесте да окупи младе људе који желе да оду на стручну праксу, као и да се информишу о свим могућностима које им се нуде. Своје искуство ће причати млади који су се вратили са Global Talent праксе, а сви остали учесници могу да сазнају зашто је битно стећи практично искуство и како им оно може помоћи при будућем запослењу. На презентацији ће учествовати и чланови AIESEC-a који ће отклонити све недоумице везане за сам процес и реализацију праксе.

Пријаве за презентацију плаћених стручних пракси сви заинтересовани могу пронаћи овде.

Више о самој организацији и њеним програмима можеш прочитати на линку.

Leave a comment