Рекордна посећеност на овогодишњем Филмском фронту

Сви воле кратке филмове! Овај Филмски Фронт обележила је рекордна посећеност и аутентичан и квалитетан програм. Преко 2000 људи погледало је више од 60 кратких филмова за четири дана. Стручни жири у саставу: Мина Цветиновић Павков, аниматор, Павле Вучковић, редитељ, Марко Грба, редитељ донели су тешку одлуку о победницима 14. Филмског Фронта селекције „Show your skills” (Србија и регион).

Награда BOSS LEVEL припала је играном филму „Игра малог тигра” ауторке Јасне Нанут „за искрен, комплетан филм, који се бави толеранцијом у мушко-женским односима, базиран на интимном сценарију и до танчина изнијансираним карактерима”.

Награда под називом NEXT LEVEL „за подстрек младом аутору који најављује специфичну аутентичност у изразу и за оригиналност у приступу једној типској руралној породичној теми” припала је играном филму „Парализа” Зорић Душана. BONUS LEVEL заслужио је документарни филм  „Душан, човек са спорим интернетом” Кесеги Дариа  „за свежи, духовити, емотиван опис генерације којој интернет постаје једини начин комуникације.” На свечаној додели присуствовао је и аутор.

unnamed-1

Након проглашења, путем видео поруке огласила се и Јасна Нанут и истакла своје задовољство поводом освајања награде на једном од престижнијих фестивала кратког метра у региону.

За најбољи филм међународне селекције „Challenge accepted”, гласала је публика оцењујући сваки филм на скали од 1 до 5. Публика је доделивши просечну и највећу оцену 4,75 награду доделила филму „He and She” који потписује аутор Marco Gadge. Марко Грба је овим поводом  истакао да је ове године Филмски Фронт доказао и показао да испуњава све критеријуме једног квалитетног филмског фестивала и да сваки наредни левел за овај Фестивал може бити само bonus level. „Кино Клуб Нови Сад као организатор Фестивала одувек се трудио да пружи шансу младим и неафирмисаним ауторима као и независним и малим продукцијама. Част нам је да, судећи по броју пријава, посећености и рејтингу у региону то успешно и остварујемо. Трудићемо се да то схватимо озбиљно и наставимо још самопоузданије”, казала је директорка Фестивала Нина Латиновић.

„Ако верујеш у нешто и ако гураш неки свој циљ, мислим да увек можеш да се бавиш тим. Уколико је искрен приступ и неко то ради из срца, онда ће вероватно то да функционише”, поручио је Павле Вучковић младим ауторима као и организаторима Фронта. Неоспорна је неопходност постојања овог фестивала како за публику тако и за ауторе. За ову годину је игра завршена, али по свему судећи, никад није крај, јер увек постоји следећи ниво!

FILM FRONT YOU WIN!

GO TO THE NEXT LEVEL!

Leave a comment