Неозбиљни песимисти објавили spagetti western тачно у подне

Баш као што је Гари Купер имао окршај код ОК Корала тачно у подне, тако су и Неозбиљни песимисти пре два дана тачно у подне, али по енглеском времену, на ОК фејсбук страници објавили кратки филм spagetti вестерн уместо спота за песму „Escape From Poverty (Бежим из беде)“ којим најављују трећи по реду албум. Како Неозбиљни песимисти нису обичан бенд, сасвим је било очекивано од њих да ураде нешто што до сада нико није урадио а то је да објаве ремикс песме коју још званично нису ни објавили!

Ремиx песме „Бежим из беде“ који је урадио дугогодишњи пријатељ бенда Александар Ваци Shazz, најавни је сингл новог албума који ће се звати „Паметовање из провинције“. На текст Бориса Мишића и Бранислава Батурана музику су урадили Неозбиљни песимисти.

„Током снимања новог албума у студију је била сјајна атмосфера, могло би се рећи никада боља, па тако и наша очекивања иду у истом правцу а то је да и реакција публике буде никад боља“, рекао је за Ремикс Прес бубњар бенда Давор Демоња.

„Нове песме које ће се наћи на албуму ‘Паметовање из провинције’ су нешто сасвим ново, неки нови песимисти а у исто време успели смо да останемо доследни себи и звуку и текстовима по којима нас публика препознаје. Дуго смо радили на новим песмама које су резултат једне потпуно нове креативне енергије која нас је пратила у настајању песама. Ми смо презадовољни резултатом а надамо се да ће бити и публика“, рекао је Демоња.

Након неколико промена у бенду Песимисти су извели и последњу у којој је досадашњег гитаристу Золтана Катону који је напустио бенд због приватних обавеза, одлично заменио Сомборац Роберт Будаи за ког Песимисти, али и многи други музичари имају само речи хвале. Роберт важи за врсног музичара али и веома креативну особу што се показало и у овом кратком филму у ком је Роберт учествовао као сниматељ и монтажер. Многима је познат и као члан бендова Jam Display, Headliners i Line Out.

Након веома успешне мини летње турнеје у Грчкој и Пољској коју су имали крајем августа и почетком септембра, Неозбиљни песимисти се спремају на још једну турнеју у Пољској у којој су велике звезде. Како је Европа препознала њихов квалитет много пре, Песимисти у наредном периоду планирају наступе широм Европе. Почетком октобра заједно са групом С.А.Р.С. били су једни од специјалних гостију на прослави 260. година апатинске пиваре, а први следећи наступ на ком публика у Србији може да их види и чује је у Бачкој Паланци 05. новембра у клубу Viveur.

Spagetti вестерн је само један део и почетак онога што Неозбиљни песимисти припремају за нови албум. И зато, пратите их на њиховој званичној фејсбук страници како бисте у сваком моменту били у току свих збивања.

Leave a comment