Стиже нам Startup Weekend Novi Sad 05

Пре него што зазими и све нас завеје снег, време је да мало подигнемо температуру и дружимо се на новом Startup Weekend-u! Пети по реду SWNS  oдржаће се у периоду од 28. до 30. октобра у просторијама Ректората Универзитета у Новом Саду.

Организатори догађаја су Пословни Инкубатор Нови Сад, нСтартер и иДЕА лаб. Позивамо вас да што пре купите карте и осигурате своје место, а можда и победу, и тестирате своју креативност и спремност за акцију!

Шта ме чека на SWNS05?

Startup Weekend је догађај који у исто време, у различитим градовима широм света, окупља иноваторе и све оне који то желе да постану, дајући им прилику да за само 54 сата своју идеју спроведу у дело. Подсетимо се како изгледа распоред догађаја по данима:

Петак (предвече)

Петак је дан када се сви учесници упознају и полако упијају делић позитивне атмосфере. Такође, учесници добијају прилику да представе своју идеју – питцхују, по први пут, а након тога је и представе на папиру. Након овог корака, сви присутни имају могућност да гласају за идеју која им се највише свидела. Десетак тимова који имају који су освојили срце публике даље разрађују идеју, уколико то желе, а касније се спремају за завршно, недељно вече.

Субота

Субота је ужурбан и весео дан у коме учесници највише времена проводе развијајући концепт своје пословне идеје и добијајући савете од ментора – предузетника који већ имају релевантног искуства и могу им помоћи у реализацији. Ипак, један од најважнијих корака је „излазак на терен“ односно добијање информација од потенцијалних купаца и корисника.

Након овог корака се дефинише производ, који садржи минималне особине и спецификације које могу привући купца – МВП. Додатно, то је време када се учесници припремају за главну презентацију – питцховање. Савет који увек помаже је да не одустајете када је најтеже и да радите као да сте спавали бар 8 сати (иако знамо да нисте)!

Недеља

Недеља је последњи дан Startup Weekend-a , коју учесници искористе за додатну припрему и увежбавање питцх-а. Након тога, представљају своју идеју пред члановима жирија, који имају право да поставе 3 питања после презентације. Прва три места освајају вредне награде!

Шта после Startup Weekend-a? ?

После можете радити оно шта желите! Победници догађаја често одлуче да даље развијају идеју и покушају да пробију на тржиште, узимајући у обзир да имају обезбеђен простор, као и консулатнске услуге, које им могу помоћи. Све зависи од вашег времена и да ли сте спремни да се упустите у нову авантуру.

Победник првог SWNS, тим Pick’nPark ,на челу са Николом Обрадовићем, одлучио је да до краја развије своју идеју, али и да парарелно ради на осталим пројектима.

Тим Бил Хунтер победник је другог по реду Startup Weekend-a , а креирао је апликацију која скенира рачуне и шаље директно књиговођи. Договорили су се да неће наставити са даљим развојем произовда, али су се сложили да је SWNS непоновљиво искуство, да би свако требало да пружи себи, а и другима, шансу и да уради нешто неочекивано и непредвидиво.

bill-hunter

На претпоследњем Startup Weekend-u, одржаном у новембру 2015. године, тим Mobile Wars је однео прво место. Иако су одлучили да неће наставити даље, сложили су се да је то штета, с обзиром да је публика веома добро примила и била заинтересована.

На SWNS04, одржаном у мају ове године, победио је тим Meet&Play, са апликацијом која повезује особе са сличним интересовањима. Они тренутно вредно раде на својој идеји и успевају у томе.

swns-1-1024x683

Зашто да се пријавим на SWNS05 ?

Иако је ово догађај првенствено намењен формирању, а касније и реализацији идеја, Startup Weekend је одлично место за networking и ширење видика. Одједном, учесници се налазе у небраном грожђу али убрзо открију да се све може постићи упорношћу, позитивним ставом и осмехом. Гарантујемо добру атмосферу, дружење и размену мишљења!

Све додатне иноформације можете наћи на званичном сајту Startup Weekend Нови Сад и на домаћем сајту.

Позивамо те да се пријавиш и будеш део SWNS05  – покажи шта умеш и изненади себе!

Leave a comment