Интердисциплинарна конференција TEDxNoviSad „Одговор_ на питања“

Интердисциплинарна конференција TEDxНовиСад се по четврти пут одржава у Новом Саду 29.10. у Студију М. Tема овогодишње конференције је „Одговор_на питања “, а група говорника ће представити своје идеје, иновације и размишљања.

Овогодишња конференција представиће идеје вредне ширења из различитих области живота и рада. Говорници ће нам открити нека од питања на која су пронашли или створили одговоре, али ће нас и навести да сами трагамо и постављамо права питања, како бисмо пронашли и праве одговоре.

Учесници ће имати прилику да чују говоре људи који су успели, или успевају, да у овдашњим економским, политичким и социјалним околностима, направе помаке у областима у којима раде или их сматрају важним за бољи живот друштва.

Неки од говорника који ће изложити своје идеје су:

  • Никола Арежина, дизајнер, активиста – Оснивач Фрушкаћ.нет платформе
  • Драгана Ћорић, правница, активисткиња – креаторка “Алексиног закона”
  • Дуња Ковач, др ветерине, бихејвиориста – Ауторка “Приручника за одговорног власника пса”
  • Жарко Петровић, психолог, психотерапеут – Аутор апликације за вежбе дисања (Breathing exercises for panic attacks and anxiety)
  • Софија Стефановић, професор физичке антропологије – први научник у Србији чије истраживање је подржао Европски истраживачки савет кроз финансирање пројекта БИРТХ који се бави праисторијским фертилитетом на Балкану.

Имена свих говорника се налазе на званичном сајту. Карте за конференцију није могуће купити у физичком облику, већ путем регистрација на сајту сви заинтересовани могу обезбедити акредитације за догађај. Пријаве за учеснике ће бити отворене до недеље, 23. октобра у поноћ, а број места је ограничен! Цена улазнице износи 1000 РСД. За више информација посетите сајт  или пратите Фејсбук страницу.

Leave a comment