Студентске картице

Студенти који користе услуге смештаја и/или исхране које пружа Студентски центар Нови Сад у обавези су да поседују студентску картицу.

Студентска картица служи као идентификациони документ, за плаћање услуге смештаја и/или исхране, регистрацију искоришћених оброка, као и за евиденцију улазака у студентски дом и излазака из њега. Студент треба да поседује студентску картицу како би могао да обави лекарски преглед који је неопходан Свака студентска картица са електронским чипом има рок трајања од две године. Да би студент и у другој години користио картицу неопходно је да оствари право на смештај и/или исхрану за ту школску годину и реактивира картицу.

Упутство:

  1. Студент треба да преузме Захтев за издавање картице (преузима се на Благајни исхране), попуни га и овери на свом факултету или високој школи.
  2. Студент предаје на Благајни исхране оверен Захтев за издавање картице, индекс на увид, затим буде фотографисан и уплати трошкове израде картице. Студент уплаћује и жетон за прибор за јело, жетон важи током целог школовања, он је неповратан као и уплаћена средства за коришћење жетона.
  3. Студентска картица се преузима у року од два дана у служби смештаја и може се одмах користити

Студенти који остваре право на смештај у студентском дому, а нису израдили картицу на Благајни исхране, приликом преузимања уговора за смештај добијају и Захтев за издавање студентске картице који попуњавају и предају службенику Службе смештаја. Захтев није потребно оверити на факултету, а студент ће бити фотографисан у Служби смештаја. Студент плаћа трошкове израде студентске картице, заједно са осталим трошковима за усељење, на Благајни Службе смештаја.

Фото: mojakartica.rs
Фото: mojakartica.rs

Студентима су на располагању три студентска ресторана:

1.Студентски ресторан бр. 1 – ресторан „Булевар” налази се у центру града, на Булевару Михаила Пупина бр. 18. Капацитет тог студентског ресторана је 3000 оброка дневно.

2.Студентски ресторан бр. 2 – ресторан „Велика менза” налази се у Улици др Симе Милошевића бр. 4. Капацитет ресторана је 10000 оброка дневно. То је највећи студентски ресторан.

3.Студентски ресторан бр. 3 – ресторан „Мала менза” налази се у Улици Владимира Перића Валтера бр. 5. Капацитет ресторана је 3000 оброка дневно.

Право на мензу имају студенти факултета и високих школа чије се школовање финансира из буџета Републике Србије. По посебним условима у мензи се могу хранити и студенти чије се школовање не финансира из буџета Републике Србије, студенти приватних факултета, као и студенти чије је пребивалиште у месту студирања.

Преузето са студентског водича.

Leave a comment