Студенти волонтери, дванаести пут заредом, 7. и 8. новембра у Згради техничких факултета организују сајам послова и стручних пракси за студенте и дипломце техничко-технолошких и природно-математичких факултета „JobFair16 ─ Креирај своју будућност!”.

„JobFair16 ─ Креирај своју будућност!” је пројекат који се сваке године одржава првог понедељка и уторка у новембру са намером да студентима представи могућност запослења и развоја каријере у компанијама које успешно послују у нашој земљи. Организатори Сајма су две волонтерске, непрофитне, аполитичне студентске организације, БЕСТ Београд и Истек Локални комитет Београд, које кроз своју визију и циљеве ојачавају везу у троуглу „студенти-компаније-универзитети”.

Студенти са свих универзитета у земљи имаће прилику да се на једном месту упознају са значајним компанијама из техничко-технолошких и природно-математичких струка, сазнају више о пословима и праксама у понуди, као и о томе која знања и вештине је потребно да развијају како би се лакше запослили. Праксу и шансу за запослење нуде компаније Microsoft Development Center Serbia, Telesign, RT-RK, Vip, Namics, Ericsson и многе друге. У склопу едукативног дела Сајма, студенти ће бесплатно моћи да учествују на бројним радионицама, трибинама, као и концепту интерактивних радионица „Open Space Technology”, где ће представници компанија заједно са учесницима дискутовати о решавању тренутних технолошких проблема у земљи. Паралелно са Сајмом одвијаће се сесија под називом „Разговор за посао” на коју се заинтересовани студенти пријављују путем сајта.

dsc_0279

JobFair годинама уназад подстиче младе да остану у Србији пружајући им шансу за запослење и лично усавршавање. Интересовање које су студенти широм Србије показали за JobFair допринело је јачању националног карактера Сајма.

Пројекат подржавају Министарство омладине и спорта, сви технички факултети Универзитета у Београду, Универзитети Републике Србије и Немачко-српска привредна комора. Детаљне информације о предстојећем сајму можете пронаћи на сајту Сајма, као и на званичној Фејсбук страници.

Leave a comment