Почетак октобра у Новосадском позоришту уз Малог принца и Piaf marche

Новосадско позориште/ Ujvideki sinhaz за почетак октобра најављује две изврсне представе: школску лектиру и омиљену књигу већине нас – Малог принца 3. октобра и мало музичко ремек-дело – Piaf marche 5. октобра.

Обе почињу у 19 сати, а карте се могу резервисати путем позоришног сајта. Цена карата за групна гостовања (најмање пет гледалаца) је 200 динара.

Мали принц је прича о детету које живи у нама и које, ваљда, још није ишчилело из нас. Сећа ли се још неко времена када смо били наивни и радознали? Када смо ширили руке свету а он их исто тако пружао према нама? Шта се у међувремену десило свету а шта нама? До које мере смо у себи сачували чистоту, и веру у срећу?

2016-06-14-11-08-44_10

Piaf marche је мало ремек-дело Кинге Мезеи, глумачко и редитељско. Омаж који подсећа на буран живот и трагичну судбину Едит Пјаф, жене која је остала упамћена по аутентичном и сугестивном извођењу својих ода љубави, љубавним мукама и страстима, али и вапаја о понижавајућем сиромаштву и потчињености. Представа је нежна посвета, не само славној француској шансоњерки, већ и свим женама које умеју да воле страсно и без резерве, да живе храбро, пуним плућима.

Изводи се на француском са титлом на српски и мађарски.

2016-06-14-11-38-18_kis_3516

Leave a comment