У четвртaк, 4. августа, са почетком у 7.30 ч Јелена Оро и Оливер Илиевски наступиће у Свечаној сали Гимназије Јован Јовановић Змај. Новосадској публици представиће се по први пут са своја два пројекта који су резултат четворогодишње заједничке сарадње: Ensemble (ауторска музика Јелене Соро) и Natemago (традиционална музика са простора Балкана).

Јелена је обоисткиња из Новог Сада, а последњих десет година живи у Љубљани, где је завршила Музичку академију. Усавршавала се и у Бечу, а од септембра наставља школовање на  Berklee College of Music. Јелена је издала два цд-а ауторске музике, одржала је четири самосталне турнеје по средњој Европи и сарађивала је на албумима словеначких музичара.

Оливер је хармоникаш из Крања. Завршио је Конзерваторијум за музику и балет у Љубљани, а хармонику је изучавао у оквирима класике и етно-музике. Више од десет година је сарађивао са бројним македонским и српским фолклорним друштвима са којима је наступао по целом свету. Осим што је музичар, Оливер је и дипломирани социолог и ускоро мастер културологије.

Улаз је слободан, а публика ће бити у прилици да на крају концерта остави добровољне прилоге за школарину Јелене Соро.

Leave a comment