На теренима Аде Циганлије у Београду јуче је завршено државно финале Спортских игара младих, највеће регионалне манифестације за децу и омладину. Најуспешније екипе представљаће Србију на међународном финалу у Сплиту од 21. до 27. августа.

На овогодишњим Спортским играма младих учествовало је око 50.000 ученика и ученица, док су се у Београду такмичиле најбоље екипе, укупно 950 основаца из 32 града.

Најуспешнији млади спортисти и спортисткиње дали су све од себе да се попну на победнички трон и такмичили се у девет спортова – малом фудбалу, рукомету, одбојци, шаху, стоном тенису, баскету, одбојци на песку, тенису и игри „између две ватре”, наводе организатори.

sim-1-jpg_660x330

Више од 200 финалиста и финалисткиња окитило се златним, сребрним и бронзаним медаљама. Боје Србије, као и основаца из наше земље на међународном финалу браниће ученици и ученице из Врања (кошарка-дечаци, шах-дечаци, шах-девојчице, стони тенис-дечаци), Краљева (тенис-дечаци, између две ватре), Кикинде (стони тенис-девојчице), Пожаревца (тенис-девојчице), Радинца (фудбал), Великог Градишта (одбојка-дечаци), Сремске Митровице (одбојка-девојчице, одбојка на песку-дечаци), Нове Вароши (одбојка на песку-девојчице) и Црвенке (рукомет-девојчице), Новог Сада (рукомет-дечаци) и Неготина (кошарка-девојчице).

Њима ће се у Сплиту придружити победници Игара младих из Хрватске и Босне и Херцеговине, што ће бити прилика да се изнова такмиче на спортским теренима, али и упознају своје вршњаке и стекну нова пријатељства, наводи се у саопштењу.

sim-jpg_660x330

Државно финале Спортских игара младих Србије 2016. одржано је под покровитељством Владе Србије, и уз помоћ и подршку Министарства омладине и спорта, Министарства просвете, науке и технолошког развоја, као и Секретаријата за образовање и дечју заштиту града Београда и Секретаријата за спорт и омладину града Београда. Манифестацију су подржали и МТС, Coca-Cola, Моја кравица, Ласта и хотел Фалкенштајнер.

Извор: РТВ

Фото: Спортске игре младих

Leave a comment