Стефан Миленковић вечерас у Новом Саду

Концертом Стефана Миленковића и ансамбла „Camerata Academica” вечерас се завршава програм „За нове мостове – четири дана културе“, који има за циљ представљање кандидатуре Новог Сада за Европску престоницу културе за 2021. годину.

Славни виолиниста ће са оркестром у Католичкој порти симболично наступити у 20 часова и 21 минут, а новосадска публика ће моћи да чује дела Моцарта, Тартинија и Менделсона.

Чланове оркестра „Camerata Academica”  чине најбољи млади музичари Академије уметности – асистенти, доценти и најталентованији студенти, под уметничким руководством виолончелисте Марка Милетића.

Са друге стране, свима је позната прича о Стефану Миленковићу као „чуду од детета“ који је каријеру започео још у петој години, када је први пут наступио с оркестром.

Циљ концерта је да приближи Новосађанима класичну музику и пошаље поруку свету да Нови Сад заслужује да буде Европска престоница културе за 2021. годину.

Организатор концерта је „Нови Сад 2021“, уз помоћ новосадског Културног центра, Музичке омладине Новог Сада, Удружења СТРАДА и Града Новог Сада.

Извор: Culturama

Leave a comment