Учествуј на 35. међународном арапском омладинском конгресу

Кровна организација младих Србије (КОМС) објављује јавни позив за одабир учесника и учесница делегације из Србије на 35. међународном арапском омладинском конгресу.

Омладински конгрес ће бити одржан 8–14. августа. Тема овогодишњег конгреса је „Иновација и лидерство“, а теме које ће се такође обрађивати током трајања конгреса су:

Едукација
Социјална кохезија
Животна средина
Технологија

Позив је отворен за четворо младих из Србије, старости од 15 до 17 година (2 девојке и 2 младића) који су талентовани у некој од дисциплина као што су визуелна уметност, музика, позориште, креативни покрет, плес и сл. или су активни у локалној заједници кроз реализацију омладинских активности и пројеката, волонтирању у омладинским организацијама и сл.

Делегација има задатак и да осмисли и припреми заједнички наступ како би се током конгреса што боље представиле наша земља и култура.

Tрошкове боравка (смештај и исхрана), као и локалног превоза сноси јорданска страна, а авио карту и визу плаћају сами учесници. Повратна авионска карта за Јордан се креће од 300 до 450 евра, а виза се плаћа на уласку у земљу и износи 45 евра. Royal Jordanian Airlines нуди попуст од 25% уколико се одлучите да користите њихов превоз у сврху путовања.

4-1-900x505

Организатор је Национални центар за културу и уметност фондације краља Хусеина, а конгрес се одржава под покровитељством краљице Нур.

Рок за пријаву је 17. јул. Позив је отворен за све, а селекцију ће вршити комисија састављена од представника Кровне организације младих Србије.

Пријаве се подносе слањем попуњеног пријавног формулара на мејл office@koms.rs са назнаком „Пријава – 35. међународни арапски омладински конгрес“.

Фото: КОМС

Leave a comment