Почео Интернационални фестивал игара на Спенсу

У Великој дворани Спенса данас је почео Интернационални фестивал игара и трајаће до недеље, 10. јула.

Током три дана одржавају се турнини у десет најактуелнијих игара у свету, као што су League of Legends, Counter Strike: GO, Hearthstone, Dota 2, PS4 Mortal Kombat X, FIFA 2016, PES 2016 и друге. У оквиру Фестивала игра се и Nordeus IGF професионални турнир у стоном фудбалу, те су данашњи посетиоци били у прилици да играју ревијалне мечеве са репрезентативцима Србије. Сутра, другог дана Фестивала, у 10 часова биће организован сингл турнир на Roberto sport Adrenaline столовима, док ће се у 15 часова одржати дабл турнир на Фаби столовима.

EMP_8772

Осим турнира, за посетиоце је организован и IGF мини град, који је својеврсни омаж градовима-тврђавама из видео-игара укључујући бедеме са кулама, мрежу улица, тргове и путоказе који усмеравају посетиоце да истраже све његове садржаје.

EMP_8781

На Фестивалу учествују и неки од наших највећих јутјубера, као што су Supreme Nexus, Kika, PCAXE, Stuberi, Nexen4Games, Dex Rock, No Sysa, Cone, Marko V, ZiZ0 Gaming, Niki13 Gaming i Sombrero na kiši, док је посебан део Фестивала посвећен уметности стрипа, те ће у недељу посетиоци имати прилику да чују Банета Керца, нашег најпознатијег цртача стрипова.

EMP_8778

Цена карте за један дан износи 500 динара, а деца млађа од 12 година имају попуст од 50 одсто.

Фото: Марија Ердељи

Leave a comment