Дуго, топло, фестивалско лето

Топле, летње ноћи праћене звуцима омиљених извођача могуће је доживети овог јула и августа на разним локацијама широм наше земље. Бројни градови домаћини су фестивала који трају по неколико дана и труде се да осим музичког дела организују и низ активности које би посетиоцима увеличале догађај. У даљем тексту представићемо неколико њих који својим програмом наговештавају добар провод, али уједно представљају и повод  да им приступите истраживачког духа и боље се упознате са местима у којима се одржавају. Nishville, Beerfest  и Exit имају дугу традицију и одржавају се у три највећа града у Србији, те овим путем желимо да укажемо на спој (аван)туризма и музичког ужитка у неким другим местима.

Bernard-Bodo--4
Фото: UrbanBug

HillsUp музички фестивал одржава се на Златибору од 15. до 17. јула трећу годину заредом. Иако је фестивал нов, комбинација прелепог Златибора, који у овом периоду нуди заклон од неподношљиве градске врелине, и музичких дешавања  је таква да нико не остаје имун. Организатори су се потрудили да поред музичког дела програма приреде турнир у paintballu, трку у планинском оријентирингу и низ других активности које посебним чини бајковита златиборска природа.

Hills up

Danube Fun Fest  је замишљен као много више од музичког фестивала. У периоду од 9. до 14. августа сваки ваш тренутак биће испуњен и непредвидив. Овај фестивал представља прави повод да се упустите у истраживање Доњег Милановца и Ђердапа, уживајући у погледу на Дунав који ће вам пружити утисак као да сте на летовању. Разни излети, такмичења у спортовима и Игре без граница употпуњени су вечерњим музичким програмом, те се припремите на целодневно уживање о којем сведоче бројни туристи из земље, али и иностранства који сваке године преплаве Доњи Милановац у овом периоду.

12140821_1713174862237232_8078561617133296375_n

Summer3p је фестивал електронске музике који се сваке године одржава на Палићком језеру, код Суботице. Атрактивност Палићког језера у периоду од 21. до 24. јула биће још више наглашена када овим простором одјекне звук електронске музике. Да ли је довољно ако вам кажемо да се главна бина налази на простору термалног базена? Поред музичких дешавања имаћете прилике да учествујете у разним радионицама: сликарским, хип-хоп, новинарским, као и да учествујете у разним спортским активностима.

Summer3p

Lovefest се одржава у Врњачкој Бањи од 4. до 7. августа. Ове године, фестивал пуни десет година, а поред добро познатих домаћих извођача, гостоваће и бројни страни извођачи који ће заједно створити атмосферу у којој ће сви посетиоци моћи да уживају. Овај фестивал који слави љубав један је од највећих на нашем простору. Атмосферу ће употпунити бројне забавне али и едукативне радионице, као и филмске пројекције које су организатори припремили за вас. Фестивал љубави није потпун уколико не одете до Моста љубави на ком своју љубав можете и закључати, а катанац бацити у реку ккао би вечно трајала.

Lovefest-2016

Поред ових предлога постоји још много фестивала који се приређују широм Србије, а на вама је да их откријете, испланирате путовање, обезбедите улазнице и препустите се атмосфери коју они носе. Уз мало труда лето можете учинити посебним и крочити у јесен са напуњеним батеријама и утисцима које ћете дуго препричавати.

Станислава Анђелковић

Leave a comment