Са нестрпљењем очекивана, домаћа премијера филма Дневник машиновође затвара 9. Cinema City фестивал.

Само неколико дана након светске премијере на Московском филмском фестивалу и освојене престижне Награде публике, Дневник машиновође ће први пут бити приказан домаћој публици на затварању 9. Cinema City интернационалног филмског фестивала, данас у 21 сат на Amstel Open Air Cinema у Новој креативној четврти, у Новом Саду.

unnamed

Филму ће претходити свечана церемонија затварања Фестивала, на којој ће бити уручене награде, међу којим је и Награда за допринос домаћој кинематографији која ће бити додељена Лазару Ристовском. У оквиру церемоније биће додељена и Награда жирија младих за, по њиховом мишљењу, најбољи филм селекције Up to 10.000 Bucks. Жири младих, од прошле године, представља значајну иновацију Фестивала окупљајући тим младих и талентованих ученика средњих новосадских школа, са циљем да дорпинесе развоју публике и критичког мишељења код младих.

27979413676_22212e63a1_h

Не пропустите ни музички наступ једног од најзначајнијих уметника и музичара нашег региона, Рамба Амадеуса, који ће фузијом жанрова и рефлексивних текстова, уз добро познату харизму обележити завршетак Фестивала. Нове, као и омиљене старе нумере биће обојене хумором, импровизацијом и добро познатом сатиричном оштрицом овог уметника, обећавајући публици незабораван концерт.

Детаљан програм можете погледати овде.

Фото: Cinema City

Leave a comment