Програм шестог дана Cinema City

Шести дан Фестивала наставља се у одличном расположењу – на трагу првих пет дана, када су филмске пројекције привукле импресиван број публике.

Данашњи преглед репертоара, који обећава сјајан нови фестивалски провод, почињемо филмовима на локацији Indoor Cinema, где ће у 18 сати бити приказана репризна пројекција филма Добра жена Мирјане Карановић, редитељског првенца чувене глумице, који приказује преломни тренутак и „буђење“ главне јунакиње из ушушканог провинцијског раја. У 20 сати у филму Калифорнија Марине Персон видећемо како је то бити адолесцент 1984. и које проблеме то носи са собом.

Након тога, кратки нискобуџетни филмови одушевиће вас као и претходних дана: Кожа цимета, Радије не бих да кажем, Опростите, Сартр, љубав и кобасице, Танго Ноктурно. Од 23 сата следи накнадна пројекција филма Сонита, документарно остварење о младој девојци која не жели, упркос свему, да одустане од својих снова.

Prva

У 21 сат на Amstel Open Air Cinema следи Земља просветљених, документарац о животу деце племена Кучи у Авганистану који воде свој надреални рат окружени стварним ратом. У 23 сата је с нестрпљењем очекивана Џенис Џоплин, мала тужна девојка, редитељке Ејми Берг. Музичарка Кет Пауер је нараторка у документарцу о еволуцији Џоплинове. Документарац је заснован на писмима које је чувена музичарка током година писала својим пријатељима, породици и сарадницима.

Druga

У СКЦНС Фабрика Open Air Cinema не треба пропустити Жалејку, Елизе Петкове, у 21 сат, причу о младој Лоли која не жели да се утопи у средину. Филм приказује паралеле између старијих и млађих генерација, њихове разнолике односе и разнобојни унутрашњи свет главне јунакиње који вапи за слободом. У 23 сата на истом месту очекује нас Б-филм: Пожуда и звук у Западном Берлину за обожаваоце културе Западног Берлина 80-их и великих музичара који су ту настали попут Ника Кејва.

B-Movie-Plakat230

Инкарнација Филипа Ковачевића у 21 сат у Фирчи Тинк Тенк Студију је топла препорука за авантуристе и оне жељне решавања мистерије. Након овог остварења, настављамо добру атмосферу журком у 23 сата за коју је задужен MKDSL.

fIRCI

На локацији СКЦНС Брод Театар у 21 сат следи репризна пројекција одличног документарог филма Пола стољећа диска, након чега од 23 сата следе репризне пројекције филмова Up to 10,000 Bucks од претходног дана.

Фото: Cinema City

Leave a comment