Наранџаста недеља у Београду до 2. јула

Заједничком изложбом фотографија српског фотографа Марка Рупене и холандске фотографкиње Илви Ниокикћин синоћ је у Миксер хаусу у Београду почела Недеља Холандије и трајаће до суботе, 2. јула.

У оквиру пројекта „Примењена носталгија“ Марко Рупена је фотографисао места и ситуације у Амстердаму које га подсећају на Београд, а Илви Ниокикћин је чинила супротно са циљем да се прикажу сличности и разлике између ова два града и да се унапреди културна сарадња.

Осим изложбе, синоћ је у Културном центру „Град“ обележен и „Деликатесни понедељак“ у оквиру ког је тим холандске амбасаде кувао за присутне госте.

„Orange Week“ се наставља у Дому омладине пројекцијама холандских филмова „Боргман“ Алекса ван Вармердама, „Акваријум“ Андрее Арнолди и „Голцијус и Пеликанско друштво“ Питера Гринавеја.

Orange week izdvojena

Поводом Недеље Холандије Београдом месец дана кружи трамвај офарбан у наранџасто, а све до 2. јула наранџастом бојом биће осветљени Палата „Албанија“ и Мост на Ади.

За 2. јул организатори најављују велику бициклистичку вожњу од 17 сати са Трга Републике – „Orange Bike Ride“, као и „Orange Party“ у вечерњим сатима на Калемегдану када ће публику забављати холандски и српски ди-џејеви. Улаз на већину догађаја је бесплатан.

Детаљан програм можете погледати овде.

Leave a comment