У суботу, 25. јуна почиње 9. Cinema City фестивал у креативној четврти, коју чине Кинеска четврт и Лимански парк у Новом Саду. Капије фестивала биће ускоро отворене за публику коју очекују најбоља дебитантска светска, регионална и домаћа филмска остварења, сјајни музички филмови, најкреативнија нискобуџетна остварања из целог света, феноменални музички наступи, разговори са филмским екипама, али и узбудљиви пратећи уметнички садржаји.

Међу њима су изложба Разлике, као аутентични уметнички израз студената Академије уметности, затим изложба Total Recover у оквиру мултимедијалног фестивала RE/8* Design Park, као и перформанс Graffiti Light у скејт парку Лиманског парка. Не пропустите ни свакодневне сјајне ди-џеј наступе у јединственој атмосфери Firchie Think Tank студија.

Izlozba Total Recover

До суботе, 2. јула, публика ће имати прилику да погледа преко 60 филмских остварења у оквиру пет разноврсних селекција, међу којима су дебитантска домаћа остварења селекције Национална класа, затим Fresh Danube Films, најупечатљивија остварења младих регионалних филмских стваралаца, највећи светски дебитантски хитови у оквиру селекције 360°, увек омиљени музички филмови Planet Rock селекције, као и Up to 10.000 Bucks, најкреативнија нискобуџетна остварења из целог света. Поред тога, публика ће уживати у наступима бендова JINX, у суботу 25. јуна и Рамбо Амадеус у суботу, 2. јула, као и бројним другим ди-џеј музичким наступима у јединственој атмосфери Firchie Think Tank студија, међу којима су и Беби Дол и Урош Ђурић. На журке у Firchie Think Tank Студио посетиоци ће моћи да уђу са фестивалском улазницом која омогућава улаз на све фестивалске локације.

Firchie Think Tanki Studio (1)

Улазнице се могу купити на свим продајним местима  Gigstix-a, а од сутра и на локацији Фестивала. Репертоар можете погледати овде.

Фестивал су подржали Амстел, Покрајински секретаријат за културу и јавно информисање, Град Нови Сад, Немачка организација за међународну сарадњу GIZ DHL, Nestea, Амбасада Израела у Србији и Француски институт у Србији.

Leave a comment