Победницима првог конкурса „Youth Heroes”, који организује Фондација „Егзит“ у сарадњи са НИС-ом и уз подршку РТС-а,  синоћ су уручена признања. Циљ конкурса је да се млади, анонимни хероји представе јавности и промовишу вредности које би требало да буду узор свима. Осамнаест младих „за пример“ проглашени су херојима, а награде су додељене у Галерији РТС-а.

Херојима у области Образовање и наука за средњошколце првопласираном Стефану Вељи, другопласираној Јовани Кондић и трећепласираном Алекси Константиновом, а студентима и дипломцима Кости Јовановићу, Јасмину Нурковићу и Николи Тепавцу признања је уручила Снежана Лакићевић,  менаџерка са сарадњу компаније НИС са универзитетима, образовним и научним институцијама.

Извршни директор Фондације „Егзит“ Иван Петровић уручио је признања Мирку Калдарашу, Алекси Живковићу и Арсену Арсеновићу, добитницима у области за Друштвени активизам.

Првопласираном Милану Инићу, другопласираном Радету Јоксимовићу и трећепласираној Тамари Јаковљевић признање за Креативне индустрије уручила је Јелена Оташевић, менаџерка корпоративних комуникација „Рингијер Аксел Шрингер медија“.

Добитницима признања у области за Предузетништво Лазару Ерићу, Ивану Петровићу и Ивану Бркљачу уручила је Славица Сквајер, власница и Директорка НЛП Института Београд.

Шефица службе за односе са јавношћу и корпоративни имиџ РТС-а Душка Вучинић уручила је признање за Културу и уметност Гали Чаки, Јовани Бобић и Тијани Козарчић.

Mladi-heroji

Душан Ковачевић, оснивач и директор фестивала „Егзит“, истакао је да је мисија фондације да се утиче на јавност и развој младих.

– Ово је прилика да се покаже да нада постоји. Ови млади људи су инспирација, они су покретачи, храбри, посвећени и истрајни и поносни смо на њих. Они су  млади хероји и ако сви буду као они, стварност ће бити боља – рекао је Ковачевић.

На ЛЕД екрану у Галерији РТС-а емитован је филм „Youth Heroes 2015″, у којем је приказано шта су све добитници награда урадили да би добили признање. Затим је уследила панел дискусија на тему „Ко су идоли младих у Србији“ чији је модератор био уредник и новинар РТС-а Зоран Станојевић, председник Савеза друштава психотерапеута Србије др Зоран Миливојевић, музичка звезда и писац Марко Шелић Марчело, добитник специјалне награде „Youth Heroes” Јован Симић и извршни директор „Егзит“ фондације Иван Петровић.

Panel-mladi-heroji

Жеља покретача конкурса била је да се млади хероји у Србији извуку из анонимности, представе јавности и промовишу како би постали инспирација, понос и узор за целе генерације. Хероји су, како наглашавају у Фондацији „Егзит“, сви млади људи који стварају у тишини и постижу велике успехе, освајају медаље на међународним научним такмичењима, унапређују своју локалну заједницу, стварају врхунска уметничка дела, осмишљавају креативне подухвате и покрећу успешне компаније.

За музички део свечаности био је задужен Слободан Тркуља, а програм је водила Душица Спасић.

Извор: rts.rs

Фотографије преузете са: lepotaizdravlje.rs

Leave a comment