Можда вас баш ова књига остави без даха

Дугогодишњу љубав према писању млада Нишлијка Јулија Илић одлучила је претворити у књигу. Заљубљеник је у вина и псе. Студира менаџмент у туризму, па ће тако својом књигом покушати да вас одведе на једно јако лепо и интересантно путовање. Њен првенац носи назив „Плаве птице не умиру“, a Јулија ће кроз ову књигу покушати да вас научи да никада не одустајете. Књига је неуобичајена и јединствена, и у вама ће сигурно изазвати много јаких емоција. Са Јулијом смо разговарали о књизи и промоцији коју је недавно имала у родном граду, о њеним утисцима и даљим плановима.

Како си дошла на идеју да своје мисли преточиш у књигу?

Љубав према књигама и читању мотивисала ме је да пожелим бити једна од оних људи који вас воде на пут да се не помакнете и који вас терају да маштате. Такође, сама тема је и мени била јако интригантна. Желела сам да, како ја тако и моји будући читаоци, сазнам више о тамној страни женске личности и шта урадити када у животу дођемо до краја пута.

Књига носи необичан назив „Плаве птице не умиру“. Која је њена порука?

Плаве птице имају разноврсну симболику, али за мене оне су симбол душе. Ако би душа имала неки физички облик, ја је замишљам као плаву птицу. Сам наслов и наговештава поруку књиге – да увек постоји али и да никада не треба одустати.

DSC_0308

У Нишу је недавно одржана промоција. Какви су твоји утисци?

Мислим да ми се утисци после промоције још нису потпуно слегли, али полако све долази на своје место. Пуно драгих људи, добра организација и коначно представљање саме књиге – све је то пропраћено огромном тремом и узбуђењем. Људи који су били на промоцији допринели су дивној атмосфери, а како кажу,  био је то догађај који ће се препричавати. Ја свакако знам да ћу тај дан дуго, дуго памтити.

Какве су реакције твојих пријатеља и оних који су прочитали књигу?

Најпозитивније коментаре добила сам од људи од чијих сам критика највише стрепела. То ми је велики комплимент и ветар у леђа да наставим. Остале реакције су различите, али све су интензивне. Читаоци углавном говоре да их је пролазила језа од корица до корица, а да су их крајеви остављали без даха. Неки кажу да су чак и плакали. Намера ми и јесте била подстаћи људе да осећају.

DSC_0115

Да ли у наредном периоду планираш још неке промоције или можда нову књигу?

Свакако планирам даље промоције у другим градовима Србије, можда чак и у Нишу буде поновљена, али још увек не знам конкретне датуме. Што се тиче нове књиге, идеја постоји, али и о томе ће већ бити речи. Могу само рећи да ћу се потрудити да поново неке ствари прикажем из новог угла.

Јована Адамовић

Јулија је одлучила да једног нашег читаоца награди овом дивном књигом. Да би учествовао у игри, потребно је да лајкујеш нашу Фејсбук страницу, јавно поделиш нашу објаву о овоме и у коментару испод наше објаве напишеш цитат свог омиљеног писца. Извлачење је у понедељак у 21 сат. Срећно!

Leave a comment